Λίγα 24ωρα πριν τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για το έγκλημα των Τεμπών, η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει για μία ακόμη φορά το αφήγημα - αντιμέτωπη με τη λαϊκή οργή για το «μπάζωμα» της Αλήθειας και το «κουκούλωμα» της Δικαιοσύνης.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή εισήγησή του στο υπουργικό Συμβούλιο, επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους, αποδεχόμενος εν μέρει τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων και κατανοώντας το αίτημα των πολιτών για «να λάμψει η Αλήθεια»...
«Μέρος της αντιπολίτευσης έφτασε να μιλάει για κυβέρνηση δολοφόνων», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε χρήστες του διαδικτύου που διακινούν το σύνθημα: «για να αναπνεύσουμε, πρέπει να τους ανατρέψουμε».
«Όσοι οραματίζονται την Παρασκευή ως ένα ορόσημο για βίαιες ανατροπές, θα μας βρει απέναντι», πρόσθεσε, επιχειρώντας να δημιουργήσει εσωτερικούς εχθρούς και να επενδύσει στον κοινωνικό αυτοματισμό.
Επίσης, ο πρωθυπουργός συνέδεσε το έγκλημα των Τεμπών με «χρόνιες κακοδαιμονίες του κρατικού μηχανισμού», προσπαθώντας να περιορίσει την κυβερνητική ευθύνη.
«Μεθαύριο πάρα πολλοί συμπολίτες θα βρεθούν στις πλατείες για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων για να στείλουν το αυτονόητο μήνυμα να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Να απαιτήσουν δικαιολογημένα ασφαλείς συγκοινωνίες», ανέφερε εισαγωγικά... «Θα υπάρξουν και αυτοί που θα διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης όμως η πολιτεία πρέπει να διασφαλίσει ότι η αστυνομία θα είναι εκεί για να προστατεύσει τους συμμετέχοντες και το δικαίωμα της συνάθροισης», πρόσθεσε επενδύοντας στο δόγμα «νόμος και τάξη». Απευθύνθηκε μάλιστα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καλώντας τον να αναλάβει αυτό το έργο.
«Η χώρα μας έχε βιώσει τις πάνω και τις κάτω πλατείες. Δεν θα τις ξαναζήσει», πρόσθεσε επενδύοντας στη ρητορική του παρελθόντος και την προσπάθεια στοχοποίησης των διαδηλώσεων τα χρόνια των Μνημονίων.
Αλλάζουν αφηγήματα «σαν τα πουκάμισα»...
Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη (Βορίδης, Γεωργιάδης) και άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού (Σκέρτσος, Μαρινάκης) επιχείρησαν να αποτρέψουν τον κόσμο από τη συμμετοχή του στις μαζικές απεργίες, να τρομοκρατήσουν όσους διαδηλώσουν, να λοιδορήσουν εκείνους που ζητούν Δικαιοσύνη και να στοχοποιήσουν τα πολιτικά κόμματα που ασκούν κριτική.
Είχε προηγηθεί η κυβίστηση του ίδιου του πρωθυπουργού. Από τους «χαμηλούς τόνους» της συνέντευξης στον Alpha, πέρασε στην «αντεπίθεση» στο Thessaloniki Summit και έκανε λόγο για «προσπάθεια αποσταθεροποίησης» της χώρας από την αντιπολίτευση...
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου