Σε ασκήσεις ισορροπίας επιδίδεται το Μαξίμου στον απόηχο της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά μετά τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη κατά του πρώην πρωθυπουργού και ενώ μετρούν το πολιτικό κόστος της ιστορικής διαγραφής του εν μέσω αποχωρήσεων πολιτευτών και μελών από το κόμμα...
Σε αυτό το κλίμα θα πρέπει να εντάσσονται και οι επαφές που κάνει τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση με βουλευτές που κινούνται κοντά στον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό, με τα μηνύματα από τις πρώτες δημοσκοπήσεις να είναι μοιρασμένα ως προς τον αντίκτυπο της διαγραφής.To αντι-Μνημόνιο
Θέμα άνοιξε, μάλλον άθελά της, η Ντόρα Μπακογιάννη με τις δηλώσεις που έκανε το Σαββατοκύριακο, λέγοντας πως αν η Ν.Δ. το 2010 είχε ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο η χώρα θα είχε βγει πέντε χρόνια νωρίτερα από αυτό το καθεστώς, καθώς κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά πως ξεκίνησε το αντι-Μνημόνιο. Χαρακτήρισε δε «αυτονόητη πράξη» τη διαγραφή του.
Σε μια άλλη περίοδο μπορεί και να μην προκαλούσαν ιδιαίτερη εντύπωση αυτές οι δηλώσεις της, δεδομένου ότι η διαφοροποίησή της τότε την οδήγησε εκτός Ν.Δ. Τώρα όμως αποκτούν άλλη βαρύτητα στη σκιά της διαγραφής του πρώην πρωθυπουργού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εφερε έτσι σε δύσκολη θέση τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και παράλληλα έδωσε τροφή για νέο γύρο αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ.
Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων για την επίμαχη δήλωση της κ. Μπακογιάννη και οι απαντήσεις του δεν μπορούσαν να κρύψουν την αμηχανία που προκάλεσε, δεδομένου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνταχθεί τότε με την κομματική γραμμή Σαμαρά και τρία χρόνια μετά διετέλεσε υπουργός της κυβέρνησής του.
Πολύ διπλωματικά ο Παύλος Μαρινάκης απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στην πρώτη περίοδο της προεδρίας του Αντ. Σαμαρά και συγκεκριμένα τη διετία 2010-2011 και εστίασε στο διάστημα 2012-15, για να επισημάνει για ακόμα μία φορά πως «ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. της περιόδου 2012 -2015, όταν ήταν δηλαδή κυβέρνηση, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο να μείνει η Ελλάδα όρθια και όχι μόνο για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη».
«Ηταν μια απόφαση της τότε Ν.Δ., του τότε προέδρου της Ν.Δ. και μετέπειτα πρωθυπουργού της χώρας με μια συγκεκριμένη λογική, η οποία και εφαρμόστηκε από το κόμμα. Στη συνέχεια η Ν.Δ. είχε μια συγκεκριμένη στάση, μια πολύ υπεύθυνη στάση. Δεν εξαπάτησε τους πολίτες. Συμμετείχε και στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Είχε ένα προεκλογικό πρόγραμμα το οποίο και εφάρμοσε και κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη» τόνισε σε ερώτηση για τη δήλωση της Ντ. Μπακογιάννη. «Ακούμε με πολύ μεγάλο σεβασμό τις απόψεις της» συμπλήρωσε και επέμεινε πως «η δική μας δουλειά είναι να εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας και να βελτιώνουμε τη ζωή των πολιτών».
Σημείωσε πάντως στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΠΑΣΟΚ πως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα «αν είχε ακουστεί η Ν.Δ. και δεν είχαμε φτάσει στις εξελίξεις του 2010» και σε προϋπολογισμούς, όπως εκείνοι που ψηφίστηκαν για το 2010 από το ΠΑΣΟΚ που αύξαναν τις δαπάνες. Αναγνώρισε ωστόσο και «λάθη» της Ν.Δ., παρότι τόνισε πως «αυτό που έχει αξία είναι να κοιτάξουμε μπροστά».
«Δεινός χορευτής»
«Ο κ. Μαρινάκης σήμερα απέδειξε πόσο δεινός χορευτής είναι. Ηταν όντως εντυπωσιακές οι πιρουέτες του άλλοτε “αδειάζοντας” την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δημόσια καυτηρίασε την ανεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας το 2010, όπου ο κ. Μητσοτάκης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο αντι-Μνημόνιο, και άλλοτε ομολογώντας ότι η στάση του κόμματός του ώς το 2012 έβαζε την κομματική καρέκλα πάνω από το εθνικό συμφέρον και τον ανέξοδο λαϊκισμό πάνω από την υπευθυνότητα» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., Κώστας Τσουκαλάς...
Γεωργία Σάκκουλα - Εφ.Συν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου