27.10.24

Washington Post: Ο Ίλον Μασκ εργάστηκε παράνομα στις ΗΠΑ το 1995...



Ο Ίλον Μασκ εργάστηκε για λίγο παράνομα στις ΗΠΑ αφού εγκατέλειψε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post που αντιπαραβάλλει αυτή την άγνωστη μέχρι τώρα ιστορία με τις αντιμεταναστευτικές απόψεις του Νοτιοαφρικανού πολυδισεκατομμυριούχου...


Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, ο οποίος υποστήριξε τις τελευταίες εβδομάδες την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ για μια δεύτερη προεδρία ενώ προωθούσε την αντίθεση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου στα «ανοιχτά σύνορα» στο X, έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι η μετάβασή του από φοιτητή σε επιχειρηματία ήταν μια «νόμιμη γκρίζα ζώνη».


Ωστόσο, η Washington Post ανέφερε το Σάββατο ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου εργαζόταν σχεδόν σίγουρα στις ΗΠΑ χωρίς σωστή άδεια για μια περίοδο το 1995, αφού εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ για να εργαστεί στην πρώτη του εταιρεία, τη Zip2, η οποία πουλήθηκε για περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια τέσσερα χρόνια αργότερα.

Νομικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι οι αλλοδαποί φοιτητές δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το πανεπιστήμιο για να δημιουργήσουν μια εταιρεία ακόμα κι αν δεν πληρώνονται. Η αμερικανική εφημερίδα σημείωσε επίσης ότι – πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου– η ρύθμιση για τις φοιτητικές βίζες ήταν πιο χαλαρή.

«Αν κάνετε οτιδήποτε βοηθά στη δημιουργία εσόδων, όπως κώδικα σχεδίασης ή προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε πωλήσεις για την προώθηση της δημιουργίας εσόδων, τότε έχετε πρόβλημα», είπε στο πρακτορείο ο Leon Fresco, πρώην δικαστικός υπάλληλους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για θέματα μετανάστευσης.

«Αν και η παράταση της φοιτητικής βίζας είναι κάπως συνηθισμένη και οι αξιωματούχοι κατά καιρούς έχουν κάνει τα στραβά μάτια σε αυτήν, παραμένει παράνομη» τονίζει το δημοσίευμα.


Ο έλεγχος του μεταναστευτικού καθεστώτος του Μασκ μετά την αποχώρησή του από το Στάνφορντ έρχεται αφότου ο Τραμπ δήλωσε την επιθυμία του ο Μασκ να διαδραματίσει έναν ρόλο υψηλού προφίλ εστιασμένο στην αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε μια δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ.

Ο Μασκ έχει κατηγορήσει την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και τους συναδέλφους της Δημοκρατικούς ότι «εισάγουν ψηφοφόρους» μέσω της παράνομης και προσωρινής προστατευόμενης μετανάστευσης. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης προεκλογικής εμφάνισης του Τραμπ, συνέκρινε τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού με μια «αποκάλυψη ζόμπι» - ακόμη και όπως είχε περιγράψει προηγουμένως τον εαυτό του ως «εξαιρετικά προχωρημένο μετανάστη, που είμαι κι εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.