11.10.24

LIVE η μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για τα Τέμπη...


Kατάμεστο είναι το Καλλιμάρμαρο στάδιο, μέσα στο οποίο πραγματοποιείται η μεγάλη συναυλία που διοργανώνει ο σύλλογος συγγενών «Τέμπη 2023» στη μνήμη των 57 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη...

→ Για να δείτε τη συναυλία πατήστε ΕΔΩ.


Γεμάτοι κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα οι στίχοι των τραγουδιών που ακούγονται, ενώ οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, σε σύντομες αναφορές τους μεταξύ των τραγουδιών, μιλούν για «έγκλημα» και για «κρατική δολοφονία», που δεν πρέπει να ξεχαστεί αλλά να αποδοθεί δικαιοσύνη.




Τη συναυλία άνοιξε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και ακολούθησαν οι Κοινοί Θνητοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κοινοί Θνητοί «έκλεισαν» την παρουσία τους με το τραγούδι «Θα αργήσω απόψε» που έγραψαν ειδικά για τα Τέμπη.


EUR


Λίγο νωρίτερα ο frontman τους φώναξε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και σείστηκε το στάδιο.


 «Απόψε θα τραγουδήσουμε τραγούδια αγάπης και θυμού αφιερωμένα στους γονείς», είπε ο Φοίβος Δεληβοριάς, μόλις βγήκε στη σκηνή. Έκανε ειδική αναφορά στους «εθνικούς μας ανευθυνο-υπεύθυνους» που κρύβονται πίσω από τις «βουλευτικές ασυλίες». Ολοκλήρωσε την παρουσία του, με ένα συγκινητικό τραγούδι που έγραψε «χθες το βράδυ» –όπως είπε– για τα Τέμπη. «Θα σε πάρω εγώ τηλέφωνο παιδάκι μου όταν φτάσω», ήταν ο τελευταίος στίχος του τραγουδιού.


«Δεν ξεχνάμε, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και δεν θα ησυχάσουμε εάν οι ένοχοι δεν πάνε φυλακή», δήλωσε η Τάνια Τσανακλίδου μόλις ανέβηκε στη σκηνή, φορώντας βραχιόλι με το σύμβολο της Παλαιστίνης και με μαντήλι που παραπέμπει σε καφίγια. «Όταν είμαστε όλοι μαζί, τίποτα δεν μπορεί να μας νικήσει», είπε λίγο αργότερα. Όπως πρόσθεσε, μαζί με τους 57 ανθρώπους στα Τέμπη «χάθηκε και η πίστη μας για την κοινωνία και το σύστημα....». Πρότρεψε επίσης «να μην αφήσουμε κανέναν να μας πείσει ότι δεν μπορεί να γίνει καλύτερο το αύριο».


Ο Σωκράτης Μάλαμας, πριν ξεκινήσει να τραγουδάει, κάλεσε τη Μαρία Καρυστιανού να μιλήσει αυτή και ύστερα σχολίασε απευθυνόμενος στους θεατές: «Το μήνυμα είστε εσείς και αποδέκτης ο ουρανός».



► Στη μεγάλη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς ο Φοίβος Δεληβοριάς, οι Κοινοί Θνητοί, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Μάρθα Φριτζήλα και η Τάνια Τσανακλίδου. Γκεστ ο Δημήτρης Μυστακίδης που βγήκε μαζί με τους Κοινούς Θνητούς, ενώ τη συναυλία άνοιξε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: