3.10.24

Οι IDF σκότωσαν τον δράστη του λιντσαρίσματος Ισραηλινών στρατιωτών...



Την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στο Λίβανο, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας (IDF) ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν στη Λωρίδα της Γάζας Παλαιστίνιο που πριν από 24 χρόνια είχε συμμετάσχει στο λιντσάρισμα δύο Ισραηλινών στρατιωτών...

Σύμφωνα με ανακοίνωση των IDF, πυραυλικό χτύπημα στη Γάζα σκότωσε τον Αμπντέλ Αζίζ Σαλχά, ο οποίος το 2000 είχε φωτογραφηθεί με αίμα στα χέρια από το λιντσάρισμα δύο εφέδρων στρατιωτών ου Ισραή΄λ. Ο Σαλχά είχε γίνει γνωστός μετά τη φωτογραφία του από τα παράθυρα αστυνομικού τμήματος στην Ραμάλα στην οποία φαινόταν να δείχνει τα χέρια του που είχαν βαφτεί με το αίμα των στρατιωτών, Βαντίμ Νορζίκ και Γιοσέφ Αβραχάμι.

Το λιντσάρισμα των δύο εφέδρων από τον παλαιστινιακό όχλο είχε γίνει στο αστυνομικό τμήμα της Ελ Μπιρέχ αφού είχαν συλληφθεί από την παλαιστινιακή αρχή. Σύμφωνα με την Jerusalem Post οι δύο έφεδροι είχαν μπει κατά λάθος στη Ράμαλα όταν εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Μετά τη σύλληψή τους είχαν οδηγηθεί σε τμήμα κοντά στο αρχηγείο της PLO. Η φήμη ότι οι αρχές κρατούν δύο μυστικούς αξιωματούχους του Ισραήλ κυκλοφόρησε γρήγορα και σύντομα έξω από το τμήμα βρέθηκαν 1.000 άνθρωποι που ζητούσαν τον θάνατό τους.

Τότε είχε γίνει γνωστό ότι ο όχλος ξυλοκόπησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους δύο εφέδρους. Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2022 πέθανε από καρκίνο άλλος ένας από τους ταυτοποιημένους δράστες της δολοφονίας των εφέδρων, ο Νασέρ Αμπού Χαμίντ, ο οποίος είχε ιδρύσει την Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Αλ Ακσα της Φατάχ.

Εν τω μεταξύ, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενα πυρά που ήχησαν νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης στην κοινότητα Ναχάλ Οζ, η οποία βρίσκεται κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, ενεργοποιήθηκαν «λόγω λάθος ταυτοποίησης», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, το Ισραήλ βομβάρδισε τη ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ στη Συρία μία ώρα μετά την άφιξη ιρανικού αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρείας «Qeshm». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ισραηλινό χτύπημα δεν στόχευσε τους διαδρόμους προσγείωσης και τους πύργους της βάσης και του πολιτικού αεροδρομίου της Λατάκειας. 

Ο βομβαρδισμός στόχευσε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Λατάκια ταυτόχρονα με χτύπημα σε αποθήκη μέσα στην αεροπορική βάση. Σημειώνεται ότι ρωσική αεροπορική περίπολος πέταξε πάνω από τη Λατάκεια μετά το τέλος της ισραηλινής επίθεσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: