6.10.24

Μητσοτάκης: Υποκρισία για τη Μέση Ανατολή...


... καμία αναφορά στους λαούς Παλαιστίνης και Λιβάνου...


«Σοβαρή κλιμάκωση» βλέπει ο Κ. Μητσοτάκης στη Μέση Ανατολή και «αύξηση των απειλών για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια» αλλά φυσικά ούτε λόγος για να ονοματίσει τον αποκλειστικό υπεύθυνο με τους εκατοντάδες νεκρούς στο Λίβανο, το “σύμμαχο” Ισραήλ...

Με προσεγμένες διατυπώσεις του στιλ «η κατάσταση στον Λίβανο έχει επιδεινωθεί σημαντικά» αναφέρεται σε μια χώρα που εξελίσσεται σε δεύτερη Γάζα με τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ. Φυσικά κάνει λόγο για «μεγάλη επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ», που όπως λέει, «η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο».


Ο πρωθυπουργός χωρίς να τηρεί τα προσχήματα εκφράζει τη «στήριξή του στον λαό του Ισραήλ» και «το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια, το οποίο επλήγη βάναυσα πριν από έναν χρόνο -σαν αύριο- με την αποτρόπαια επίθεση της Χαμάς σε βάρος εκατοντάδων Ισραηλινών πολιτών».

Φυσικά δεν υπάρχει πουθενά το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στη γη και την ελευθερία, την αντίσταση στη θηριωδία και τη γενοκτονία, παρά μόνο οι αναφορές στην “τρομοκρατική βία κατά αμάχων, την περασμένη Τρίτη στη Γιάφα”. Η κρατική τρομοκρατική βία του Ισραήλ κατά 5 γειτονικών χωρών, της Βρετανίας και των ΗΠΑ που βομβαρδίζουν κατά βούληηση την Υεμένη, δεν αναγνωρίζεται προφανώς από τον Κ. Μητσοτάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: