27.10.24

Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου έξω από βάση στρατού στο Ισραήλ...



Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα όταν φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου στην πόλη Ραμάτ Χασαρόν, έξω από τη βάση Glilot του Ισραηλινού Στρατού, στο κεντρικό Ισραήλ...

«Στις 10:08 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενημερωθήκαμε (…) ότι ένα φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου στη λεωφόρο Αχαρόν Γιαρίβ στην Ραμάτ Χασαρόν. Οι υπηρεσίες του κέντρου άμεσης βοήθειας παρέχουν αυτή τη στιγμή φροντίδα σε δεκάδες θύματα επιτόπου», επiσήμανε η Magen David Adom, η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Η υπηρεσία έκανε γνωστό ότι έχει μεταφέρει 35 θύματα σε νοσοκομεία. Μεταξύ αυτών έξι σε σοβαρή κατάσταση, πέντε σε μέτρια κατάσταση, 20 που έχουν τραυματιστεί ελαφρά και άλλοι τέσσερις υποφέρουν από οξύ άγχος.

«Αυτή τη στιγμή ερευνώνται οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό», ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τους Times of Israel η αστυνομία έκανε γνωστό ότι ο οδηγός φορτηγού πυροβολήθηκε και «εξουδετερώθηκε» από ένοπλους πολίτες στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αρχική έρευνα της αστυνομίας, ένα λεωφορείο είχε σταματήσει στον σταθμό έξω από τη βάση για να αποβιβάσει τους επιβάτες. Την ίδια ώρα, ένα φορτηγό μπήκε στη στάση και έπεσε στους ανθρώπους που περίμεναν εκεί.

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ήταν τρομοκρατική επίθεση.

Η περιοχή Glilot φιλοξενεί το αρχηγείο της Μοσάντ μαζί με πολλές μονάδες πληροφοριών IDF, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας πληροφοριών υψηλού προφίλ, Unit 8200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.