25.10.24

Ο Κασσελάκης καλύτερα…



«Η σύγχρονη επιχειρηματικότητα έχει πια χρέος να κάνει συμμέτοχους τους υπαλλήλους μιας εταιρείας στην πρόοδό της». Αυτό δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Εκφράζοντας μια πάγια (ιστορικά) θέση της Νέας Δημοκρατίας που επί δεκαετίες θεωρεί παρελκυστική η αριστερά...

Οφείλουμε πάντως να παρατηρήσουμε πως ο Κυριάκος, παρότι ακραιφνής νεοφιελεύθερος δεν κατόρθωσε να το κάνει με την …ευθύτητα και την παρρησία που είχε επιδείξει πέρυσι τέτοια εποχή ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Θα θυμάστε υποθέτουμε την περίφημη αναφορά του στην ενθάρρυνση των εταιριών να παρέχουν «stock options» στους εργαζόμενους. Μια δήλωση – παρεπιπτόντως – την οποία δεν αναίρεσε ποτέ. Παρά την έντονη κριτική που είχε δεχθεί τότε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ντρέτα» σε τέτοια θέματα…

Τελευταίο χαρτί

Μια και αναφερθήκαμε στον Στέφανο Κασσελάκη αν το …τελευταίο του θεσμικό χαρτί πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια προσπάθεια να συνεδριάσει και να αποφασίσει υπέρ των απόψεων η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, τότε φαίνεται πως οι συμβουλές που λαμβάνει δεν είναι ιδιαίτερα καλές.

Πέραν του αν είχε ή δεν είχε απαρτία για τέτοιου είδους αποφάσεις το συγκεκριμένο όργανο, η το ποιο είναι το πλαίσιο της καταστατικής λειτουργίας του υπάρχει και η …κοινή λογική!

Με βάση αυτή σε όλα τα κόμματα του …γνωστού σύμπαντος, οι «επιτροπές Δεοντολογίας», τα «Πειθαρχικά Συμβούλια» ή όποια ονομασία έχουν ασχολούνται με ένα πράγμα: Την επιβολή ποινών σε συγκεκριμένα πρόσωπα εφόσον έχουν υποπέσει σε συγκεκριμένες αντι-καταστατικές πράξεις.

Πουθενά δεν… κρίνουν τα όργανα του κόμματος με απόφαση των οποίων έχουν δημιουργηθεί...

Επισυνδέσεις - NEWS 24/7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.