22.10.24

«Καμπανάκι» Κακλαμάνη προς Μητσοτάκη για την ακρίβεια στο ρεύμα...



Προσπαθώντας παράλληλα να κρατήσει ήπιους τόνους, ο Νικήτας Κακλαμάνης έθεσε προ των ευθυνών του τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θυμίζοντάς του τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή και επισημαίνοντας πως έχει ξεφύγει από αυτές...

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε για κερδοσκοπία από τις εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος και ζήτησε παρέμβαση προς τους παρόχους ενέργειας.
    
Παράλληλα σε μια προσπάθεια να μην θεωρηθεί «αντάρτης» αναφέρεται πως το αίτημά του είναι στο πνεύμα, «ταυτόσημη» με την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σημείωσε πως η ΔΕΗ ακόμα έχει το «Δ» μπροστά, δηλαδή «Δημόσια» προσθέτοντας  πως από τον Ιούλιο έχει κέρδη ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

«Αλλά δεν φτάνουν τα 500 εκατ. σε κέρδη και τα άλλα 500 εκατομμύρια σε κέρδη να γίνουν επιδοτήσεις για τον κόσμο;» διερωτήθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνη.

Πρόσθεσε πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο ίδιος την έκανε Δημόσια, κάτι που δεν έκανε μια αριστερή κυβέρνηση αλλά έγινε Δημόσια από μια παραδοσιακή δεξιά κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας την δημοσκόπηση της ALCO ανέφερε ότι η λύση είναι μια επιστροφή στις «ρίζες» της Νέας Δημοκρατίας και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό – «όχι αυτό το άτολμο υβρίδιο που βλέπουμε σήμερα» υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία χάνει προς τα δεξιά της και όχι προς τα αριστερά.

«Για μένα η λύση είναι επιστροφή στις ρίζες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, όχι δεξιά στυλ Βελόπουλου, αυτά είναι έξω από εμάς. Κανένας δεν κυβέρνησε μόνο με το κέντρο. Το κέντρο δεν είναι ιδεολογία, είναι επάγγελμα» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης καταλήγοντας ανέφερε ότι «όταν χάσεις την πολιτική σου μήτρα όσο κέντρο και να πάρεις εκλογές δεν κερδίζεις» αφήνοντας αιχμές προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: