22.10.24

Το αφήγημα του εκλογικού νόμου και ο οπισθοδρομικός υπουργός...



Όποιος ξέρει να διαβάσει όσα γράφονται εύκολα αποκωδικοποιεί το κυβερνητικό αφήγημα που φτιάχνεται για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Όλα θα γίνουν στο όνομα …της Δημοκρατίας.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη αύξηση του πλαφόν εισόδου από το 3 στο 5%...

Για να εμποδιστεί – υποτίθεται- η τάση για εμφάνιση ολοένα και περισσότερων μικρών κομμάτων και ανεξάρτητων βουλευτών. Μια κατάσταση όμως με την οποία «παίζει» μια χαρά η κυβέρνηση διαμορφώνοντας επί μέρους «συμαχιούλες».

Στην πραγματικότητα αυτό που θέλει να κάνει είναι «θωρακίσει» τα δεξιά της. Γιατί από εκεί «χάνει» συνεχώς λόγω των πιέσεων που δέχεται στα ελληνοτουρκικά αλλά και στα θέματα καθημερινότητας.

Όμως το μεγάλο στοίχημα είναι η μείωση του ποσοστού που απαιτείται για αυτοδυναμία. Αφού μετά τις ευρωεκλογές ο Κ.Μητσοτάκης έχει καταλάβει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για την κυβέρνησή του.

Παραδόσεις

Βέβαια στην Νέα Δημοκρατία δεν θα έπρεπε να ανησυχούν και τόσο για τα δεξιά τους. Βλέπετε η ακροδεξιά σε αυτή την χώρα έχει, (εκτός από τις γνωστές αντιδημοκρατικές ή «δοσιλογικές») μια συγκεκριμένη παράδοση: Τρώγονται συνεχώς μεταξύ τους.

Απόδειξη η δικαστική κόντρα Βελοπουλου – Λατινοπούλου, η κατάσταση των «Σπαρτιατών», οι διαγραφή Σαράκη από την Ελληνική Λύση και τόσα άλλα. Είναι γνωστό άλλωστε πόσες προσπάθειες ενοποίησης του χώρου έχουν αποτύχει γιατί όλοι ήθελαν να είναι αρχηγοί.

Ακόμη και τώρα που ο ακροδεξιός κίνδυνος είναι ορατός σε όλη την Ευρώπη, αυτοί δεν μπορούν να βρουν άκρη. Αυτοί που ξέρουν λένε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνον εάν έφευγε ένα σημαντικό ακροδεξιό κομμάτι από την Νέα Δημοκρατία.

Άκου κάτι πράγματα…

Άκου κάτι πράγματα που λέει εκσυγχρονιστής άνθρωπος! Για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη μιλάμε και στα όσα είπε στον ΣΚΑΙ.

Όταν τον ρώτησαν για τις νέες ταυτότητες δήλωσε πως «μας πιέζουν οι Αμερικάνοι, δέχομαι καθημερινά τηλεφωνήματα από την πρεσβεία και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να βγάλουμε όλοι οι Έλληνες ταυτότητα, για να μπορούμε να ταξιδεύουμε στις ΗΠΑ».

Στην ουσία του πράγματος δεν μπαίνουμε, δηλαδή στο γιατί καταγράφονται τέτοιες πιέσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι αυτά υποτίθεται ότι γίνονταν την δεκαετία του ’50. Όχι να καταγράφονται και μάλιστα από υπουργούς στην σύγχρονη εποχή…

Δίχως αυταπάτες

Προφανώς δεν έχουν αυταπάτες στον Περισσό ότι η κυβέρνηση πρόκειται να κάνει δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ και προβλέπει επαναφορά δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα για τους δημόσιους υπάλληλους.

Άλλωστε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανάλογες τροπολογίες του κομμουνιστικού κόμματος έχον απορριφθεί σωρηδόν.

Με δεδομένο όμως ότι το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα το ΚΚΕ, πιθανόν, επιθυμεί να καταγράψει τις απόψεις των κομμάτων του κέντρου και της αριστεράς για το συγκεκριμένο θέμα. Ιδίως από την στιγμή π.χ που στην προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ η επαναφορά του δώρων περιλαμβάνεται σε καμπάνιες υποψηφίων ενώ και στην Νέα Αριστερά γίνονται συζητήσεις...

Επισυνδέσεις - NEWS 24/7

Δεν υπάρχουν σχόλια: