23.10.24

Αψιμαχίες Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη και ειρωνείες...

...για το ποιος θα μείνει στο Μαξίμου...
 Επιταχύνετε την έξοδό σας από το Μαξίμου, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ • «Ελάτε με φόρα» απάντησε ο πρωθυπουργός...
Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκο Ανδρουλάκη σημειώθηκε στη Βουλή μετά τον πρώτο γύρο τοποθετήσεων.



Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε σε υψηλούς τόνους στη δευτερολογία του στις έντονες επικρίσεις για έλλειψη συναίνεσης που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, και του επέστρεψε τα πυρά κατηγορώντας τον για αλαζονεία, την οποία «θα την πληρώσετε».

«Οι ημέρες παντοδυναμίας σας είναι στο παρελθόν. Ξεκαβαλήστε από το καλάμι. Όσο συνεχίζετε επιταχύνετε την έξοδό σας από το Μαξίμου», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός σε τρία χρόνια από τώρα. Εδώ θα είμαστε, να κάνουμε τον λογαριασμό» του απάντησε ο πρωθυπουργός παίρνοντας τον λόγο για την τριτολογία του, νωρίτερα απ' το προβλεπόμενο καθώς είχε να αναχωρήσει για την Σερβία.

«Έρχεστε τώρα εσείς, νεοεκλεγείς Πρόεδρος, με τον ενθουσιασμό των δημοσκοπήσεων που σας δίνουν δεύτερο κόμμα, να μας πείτε τι; Να μας διευκολύνετε, έτσι το είπατε, να ανοίξει η πόρτα του Μαξίμου για να μπείτε εσείς, καταλαβαίνω. Έτσι δεν είναι; Αυτό μας λέτε. «Έλα με φόρα», μου θύμισε, που έλεγε κάποτε η κα Τσαπανίδου για τον κ. Τσίπρα», είπε δηκτικά ο Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε στο ίδιο πνεύμα: «Προσέξτε, λοιπόν, το αν κάποιος θα έρθει με φόρα, αν θα μας ανοίξει την πόρτα, αν θα μας ανοίξετε εσείς την πόρτα του Μαξίμου, αν θα βγούμε εμείς από το Μαξίμου για να μπείτε εσείς, διότι αυτό εννοείτε, είναι θεμιτή η φιλοδοξία σας».

Όσον αφορά στην τροπολογία για την χρηματοδότηση στους «Σπαρτιάτες», ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει με μια τροπολογία που θα είναι κοντά σε αυτήν που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.

«Θα επανέλθουμε στο θέμα της χρηματοδότησης των ”Σπαρτιατών” θα καταθέσουμε εμείς σχετική νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το 2019 την διάταξη που αποσύνδεε την χρηματοδότηση των κομμάτων από την εκλογική διαδικασία” είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του είχε τονίσει νωρίτερα πως ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να επικρίνει το ΠΑΣΟΚ για έλλειψη υπευθυνότητας όταν το 2010 το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλάτη για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. «Είμαστε αξιόπιστη αντιπολίτευση και διατυπώνουμε το εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην θέση του επικεφαλής του Συνηγόρου του Πολίτη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρόταση της κυβέρνησης είναι ο κ. Σωτηρόπουλος και ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να έρθει σε ψηφοφορία εντός της εβδομάδας στη Βουλή στην Επιτροπή Θεσμών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει συναίνεση.

«Να δούμε πώς αντιλαμβάνεστε τη συναίνεση. Ελπίζω να είστε θετικός κ. Ανδρουλάκη» είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.