3.10.24

Άναψε φωτιές η δήλωση Κασσελάκη...



Παραπομπή Ευ. Αντώναρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας αν δεν ανακαλέσει τη φράση περί «χουντικών αντιλήψεων» ζήτησε η Πολιτική Γραμματεία...
Σειρά αντιδράσεων προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο δήλωσε παρών στην εσωκομματική διαδικασία ο Στέφανος Κασσελάκης, επειδή απέφυγε να πει ρητά μια φράση του στυλ «θα είμαι υποψήφιος». Στελέχη των «87» αναρωτιούνταν μάλιστα αν με τη δήλωση αυτή δήλωνε πράγματι υποψηφιότητα.

Από την άλλη το επιτελείο Κασσελάκη διευκρίνιζε ότι βεβαίως και ήταν δήλωση υποψηφιότητας.

 
Η σημερινή παρέμβαση του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζητήθηκε και στην Πολιτική Γραμματεία, που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε για το κείμενο εισήγησης στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, καθώς και τα πολιτικά κείμενα της προσυνεδριακής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά τη συνεδρίαση της Π.Γ. φέρεται να είπε «δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας απο τον Κασσελάκη. Άκουσα κάλεσμα για το Συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος».

Επιπλέον, αντέδρασε στις αναφορές περί διαπλοκής από τον έκπτωτο πρόεδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες επισήμανε ότι «στο βίντεο που έκανε ο Κασσελάκης μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει τον Αύγουστο και σε ένα βίντεο εναντίον δεκάδων στελεχών του κόμματος. Αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας των στελεχών, των μελών, και του ίδιου του κόμματος».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης διερωτήθηκε ανοιχτά μέσω της πλατφόρμας X. «Σε ένα video 232 δευτερολέπτων δεν χώρεσε η φράση «θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία». Πως γίνεται να «είσαι εδώ» και να κρύβεσαι;» τόνισε σε ανάρτησή του.

«Ο απερχόμενος πρόεδρος, για ακόμα μια φορά, επέλεξε να διχάσει αντί να ενώσει. Αρνήθηκε να ανακοινώσει υποψηφιότητα και μετατρέποντας το συνέδριο σε πεδίο εσωκομματικών συγκρούσεων. Ο «Βασιλιάς» είναι γυμνός», σχολίασε το μέλος της Κεντρικης Επιτροπής Γιάννης Μπουλέκος σε ανάρτησή του, αφήνοντας αιχμές για συνεργάτες που ήταν Οννεδιτες.

Απ' τα αξιοσημείωτα της σημερινής συνεδρίασης ήταν και το ζήτημα με τον Ευάγγελο Αντώναρο. Η ΠΓ του ζήτησε να ανακαλέσει τη φράση του περί «χουντικών αντιλήψεων» διαφορετικά θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ειρήσθω εν παρόδω η Θεοδώρα Τζάκρη, μια από τους στενούς συνεργάτες του Στ. Κασσελάκη, αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ΠΓ αρκετή ώρα πριν ολοκληρωθεί.

Η δήλωση Κασσελάκη



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: