23.10.24

Πρωτοφανής απρέπεια Μητσοτάκη κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης...



Με μια πρωτοφανή κίνηση πολιτικής αθλιότητας και ένα άνευ προηγουμένου θεσμικό ατόπημα υπέπεσε εις τριπλούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της εκρηκτικής συζήτησης στην Ολομέλεια για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη χώρα και φέτος το καλοκαίρι...
Ο πρωθυπουργός αποχώρησε δύο φορές πριν ξεκινήσει την πρωτολογία και τη δευτερολογία του ο Νίκος Παππάς, δηλαδή ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ήδη από την πρώτη αποχώρησή του τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ «έπαιζαν» σε καρμπόν την είδηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε αυτήν την κίνηση (όπως είχε διαρρεύσει στο παρελθόν) θέλοντας να αναδείξει την περιβόητη καταδίκη του Νίκου Παππά για παράβαση καθήκοντος.

Μετά από λίγη ώρα και όταν έφτασε η στιγμή για τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την αθλιότητα προχωρώντας σε μια πλήρως αντιθεσμική και προσβλητική ομιλία.

«Απόρησαν κάποιοι γιατί δεν παρακολούθησα την ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναγνωρίζω ως εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν πολιτικό καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος. Ούτε θα συνομιλήσω μαζί του, ούτε θα χαριεντιστώ μαζί του.» είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε απαξιώνοντας πλήρως τον κοινοβουλευτισμό και τον θεσμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας «αυτό επιβάλλει ο κοινοβουλευτισμός. Προστατεύω το πολίτευμα με αυτή τη στάση», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός ενώ συνέχισε εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτή τη στιγμή αρχηγό λέγοντας ότι «δεν ξέρουμε με ποιο κόμμα έχουμε να κάνουμε με το κόμμα του Κασσελάκη, το Πολάκη, του Φάμελλου, του Γκλέτσου. Οταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρει έναν αρχηγό θα είμαι και πάλι εδώ».

Ασεβής και δειλός

Η απάντηση από τον Νίκο Παππά ήρθε άμεσα και ήταν πληρωμένη, με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορεί ότι επιχειρεί ανάμειξη στα εσωτερικά άλλων κομμάτων και «τώρα θέλει να επιλέγει και το ποιος και με ποιον τρόπο θα ασκεί τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο Νίκος Παππάς έκανε, ακόμη, λόγο για θεσμικό ατόπημα και ότι ο πρωθυπουργός «δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί».

«Η διπλή απουσία του αποδεικνύει ότι είναι ασεβής, δειλός και ενοχικός» είπε ο Νίκος Παππάς για να συμπληρώσει «είναι βέβαια και ενοχικός γιατί από το 2019 τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες τον εφαρμόζει ανελλιπώς κάθε μέρα. Αυτόν τον νόμο για τον οποίο μας κατηγορεί».

Εφ.Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: