14.10.24

Το... πεπόνι, το μαχαίρι και η συνέχεια των εσωκομματικών πυρών στη Ν.Δ...



Δεν έπεισαν τον βουλευτή Γ. Βλάχο οι απαντήσεις του υπουργού Κ. Χατζηδάκη για τα «κόκκινα» δάνεια...
Κάθε άλλο παρά σιγούν οι φωνές των «γαλάζιων» βουλευτών σε θέματα όπως τα «κόκκινα» δάνεια, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους για τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη... 

Πριν από λίγες ημέρες, ο Γιώργος Βλάχος, ένας εκ των 11 βουλευτών που κατέθεσαν πρόσφατα ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, για την προστασία των δανειοληπτών, επανήλθε στο θέμα με επίκαιρη ερώτηση αφού δεν πείστηκε απ' τις απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός.


Στην απάντηση που έδωσε σήμερα –εντός της Βουλής– ο υπουργός επένδυσε αφενός στο αφήγημα περί «σημαντικής προόδου που έχει επιτευχθεί στη μείωση των κόκκινων δανείων και στην ενίσχυση των εργαλείων, όπως ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών» και αφετέρου στην... κινδυνολογία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να νοιαζόμαστε για τους ευάλωτους και να τους δίνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη, όμως δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε λαϊκίστικες πρακτικές, διότι τον λογαριασμό στο τέλος θα τον πληρώσουν οι φορολογούμενοι και οι καταθέτες».

Όπως ήταν αναμενόμενο, για άλλη μια φορά οι απαντήσεις του Κ. Χατζηδάκη δεν φαίνεται να έπεισαν τον βουλευτή της Ν.Δ. που επέμεινε, εξαπολύοντας μάλιστα αιχμές για όσα είπε ή παρέλειψε να αναφέρει ο υπουργός. «Δώσαμε ως πολιτεία στις τράπεζες και στα funds και το πεπόνι και το μαχαίρι», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Βλάχος και ζήτησε αφού το… πεπόνι δεν γίνεται να παρθεί πίσω, να δοθεί το μαχαίρι σε ένα δίκαιο χέρι για δίκαιη κατανομή των ευθυνών εκεί που αναλογούν. «Δεν ζητάμε να χαρίσετε σπίτι σε κανέναν που δεν του ανήκει, δεν ζητάμε να πάρει τίποτα χωρίς να πληρώσει, ζητάμε απαλλαγή από το άδικο και την υπερβολή», τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Επίσης, ο Γ. Βλάχος ζήτησε τροποποίηση/συμπλήρωση των νομοθετικών εργαλείων που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά, άδικα και μονόπλευρα, διότι «τα funds και οι εταιρείες διαχείρισης δεν προβαίνουν σε ρυθμίσεις δανείων, παρά μόνο όταν δεν υπάρχει ακίνητο να αρπάξουν». 

Σε κάθε περίπτωση, τα χτυπήματα στην κυβέρνηση από την κοινοβουλευτική της ομάδα συνεχίζονται, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το Μαξίμου, που εξετάζει τις επιλογές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: