8.10.24

Εσχες, αλλά πόθεν;...

 Μετά το πάθημα του 2023, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να βάλει ορισμένες προϋποθέσεις για να μπορεί κάποιος να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος. Μία από αυτές είναι η περιουσιακή κατάσταση του υποψηφίου. Δηλαδή το «Εσχες» και το «Πόθεν». Τι έχεις και από πού προήλθαν...

Η εφημερίδα μας παρουσιάζει σήμερα ασφαλείς πληροφορίες για την περιουσιακή κατάσταση του κ. Κασσελάκη, με την ελπίδα ότι το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε ακριβή στοιχεία για το «Πόθεν Εσχες» και των υπόλοιπων υποψηφίων.

Το σωστό, βεβαίως, θα ήταν οι ίδιοι οι υποψήφιοι να απαλλάξουν τους δημοσιογράφους από αυτή την έρευνα, να δημοσιοποιήσουν οι ίδιοι την περιουσιακή τους κατάσταση και να απαντήσουν σε ερωτήματα που τυχόν θα προκύψουν. Αναμένουμε.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Κασσελάκη, οι πληροφορίες που έχουμε για την περιουσιακή του κατάσταση δείχνουν μεν έναν αρκετά πλούσιο, με εισοδήματα εκατομμυρίων για το περασμένο έτος, με συμμετοχή σε εταιρείες, με ακίνητα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, με ακριβά αυτοκίνητα, αλλά ταυτόχρονα με μικρές καταθέσεις και δάνεια για αγορά... αυτοκινήτων!

Στη δήλωση «Πόθεν Εσχες» του κ. Κασσελάκη δεν φαίνεται η περιουσιακή κατάσταση του συζύγου του, παρόλο που παντρεύτηκαν στις ΗΠΑ μέσα στο 2023, αλλά ούτε και η πηγή των εισοδημάτων του. Το «Πόθεν». Δηλαδή από πού προέκυψαν.

Είναι απολύτως βέβαιο πως αν και όταν έρθει η στιγμή να εξεταστεί η δήλωσή του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, θα του ζητηθούν εξηγήσεις. Θα κληθεί να φέρει αποδείξεις και για το τελευταίο ευρώ ή τουλάχιστον αυτό πρέπει να γίνει για τον ίδιο και για τους συναδέλφους του πολιτικούς.

Η έρευνα, όμως, της Βουλής μάλλον θα αργήσει και σίγουρα θα γίνει μετά την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά συνέπεια ο κ. Κασσελάκης –και φυσικά όλοι οι ανθυποψήφιοί του– οφείλει τώρα να καταθέσει στον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα στοιχεία. Να αποσαφηνίσει την προέλευση του πλούτου του, να καταθέσει την περιουσιακή κατάσταση του συζύγου του με όλα τα στοιχεία προέλευσής της, να δώσει απαντήσεις σε κάθε ερώτημα. Να πράξει, δηλαδή, τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που αργότερα θα του απαιτηθεί από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, σε περίπτωση εκλογής. Υποψήφιος πρόεδρος με θολή εικόνα δεν μπορεί να είναι κανένας. Ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στα υπόλοιπα κόμματα.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: