17.10.24

«Δεν θα φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ...»



Η Θεοδώρα Τζάκρη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, αναφέρθηκε στην πλατφόρμα του Στέφανου Κασσελάκη με την ονομασία «odikosmassyriza.gr»...

«Και πέρυσι όταν τοποθετήθηκε πρώτη φορά ως υποψήφιος επειδή δεν είχε μια συγκροτημένη ομάδα να τον υποστηρίζει, είχε κάνει αυτήν την ιστοσελίδα που είναι ιστοσελίδα υποστήριξης.

Καλεί δηλαδή ανθρώπους να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του και καλεί και εθελοντές και μάλιστα υπήρξε και πολύ μεγάλη απήχηση…

Μέχρι χθες είχαν γραφτεί 10.000 υποστηρικτές του και 2.500 εθελοντές. Και όλα αυτά ενώ δεν έχει πρόσβαση στα μητρώο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το κάνει πολλώ δε μάλλον που είναι ένας υποψήφιος που από τότε που ευδοκίμησε εις βάρος του αυτή η άρση της εμπιστοσύνης δεν έχει πρόσβαση στα μητρώα του ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιον τρόπο θα επικοινωνήσει με τους υποστηρικτές του; Με το ταχυδρομικό περιστέρι;».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ο κ. Κασσελάκης το έχει πει σε όλους τους τόνους ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ και ποτέ δεν έχει δώσει ούτε έναν υπαινιγμό ότι θα κάνει δικό του κόμμα, δεν επιθυμεί να κάνει κόμμα.

Εχθές είπε στους ανθρώπους που γράφτηκαν στην ιστοσελίδα υποστήριξης, να γραφούν και μέλη στο isyriza αν θέλουν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, διαχωρίζοντας ακριβώς τη δική του ιστοσελίδα από τη διαδικασία εγγραφής μελών που γίνεται με τρεις τρόπους».
«Θα πάμε τις δηλώσεις Σαμαρά στη Βουλή»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο, η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι θα πάει το θέμα στη Βουλή. «Βγήκε εχθές από την Κύπρο που βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς και είπε ότι άδικες και καταστροφικές λύσεις μαγειρεύονται, πολύ βαριά φράση το “μαγειρεύονται”, για Κύπρο και Αιγαίο.

Και μάλιστα είπε ότι τα ήρεμα νερά όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, αυτό φέρνει τεράστιες φουρτούνες. Δεν σταμάτησε εδώ, το χόντρυνε ακόμα περισσότερο λέγοντας ότι στην Κύπρο μαγειρεύεται συγκεκαλυμμένη διχοτόμηση. Πολύ βαριές κουβέντες.

Το Μαξίμου απαντάει ότι πρωτότυπα να τοποθετείται πρώην πρωθυπουργός επί φημών. Ποιες φήμες; Εδώ υπάρχει και καπνός και φωτιά όταν τοποθετείται ένας πρώην πρωθυπουργός. Εγώ θα φέρω αυτό το θέμα σήμερα στη Βουλή με ερώτησή μου και ας βγει η κυβέρνηση να μας πει τι εννοούσε ο πρώην πρωθυπουργός και εν ενεργεία βουλευτής της, γιατί δε νοείται κρυφή ατζέντα στα εθνικά».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει… «Ήρθε ένα αθώο νομοσχέδιο για τον τουρισμό, όπου εκεί αποκλείεται η τουριστική δραστηριότητα πάνω στις βραχονησίδες. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να υπάρξει άλλη οικονομική δραστηριότητα πάνω στις βραχονησίδες. Αυτό, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οδηγεί σε απώλεια της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Θα πρέπει η κυβέρνηση, επειδή γίνονται πολύ σοβαρά πράγματα, να τοποθετηθεί και να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει. (…) Αυτό για μένα είναι δείγμα κατάρρευσης ενός καθεστώτος. Ένα καθεστώς όταν καταρρέει, προσπαθεί να κάνει τέτοια πράγματα ακριβώς».

Απαντώντας σε στελέχη του κόμματος για την κριτική που ασκούν στον Στέφανο Κασσελάκη, η ίδια σημειώνει: «Η όλο και χαμηλότερη ποιότητα των επιχειρημάτων της άλλης πλευράς, δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε απελπισία, πανικό.

Όταν κάποιος βρίσκεται σε πανικό, δεν ορρωδεί προ ουδενός και δεν ξέρω πού πρόκειται να φτάσει αυτή η κατάσταση γιατί πλέον έχει ξεφύγει από τα όρια ενός κλειστού οργάνου όπως είναι η ΚΕ.

Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Συνέδρων θα συνταχθεί με τον κ. Κασσελάκη και ότι το Συνέδριο είναι η βάση. Η βάση δεν μπορεί να ελεγχθεί, δεν είναι ένα κλειστό όργανο και από εκεί και πέρα η βάση σιχαίνεται τις μηχανορραφίες και τις μεθοδεύσεις».

Όπως λέει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχει πάψει αυτό το ζήτημα να αποτελεί εσωκομματικό του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει πίστα, αφορά πλέον όλους τους Έλληνες πολίτες. Είναι θέμα δημοκρατίας, είναι θέμα κατάφωρης αδικίας και ενός απροκάλυπτου κυνισμού.

Είναι στο ίδιο status όλοι οι υποψήφιοι. Η επικύρωση η τυπική των υποψηφιοτήτων είναι το Συνέδριο για όλους. Εγώ έχω ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη και το κάνω όχι επειδή ήταν αρχική μου επιλογή, αλλά γιατί σέβομαι την επιλογή της βάσης που έγινε πριν από έναν χρόνο κατά συντριπτικό τρόπο», συμπληρώνει.

«Ο κ. Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος, θα ανακηρυχθεί από το Συνέδριο και θα κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο. Η συντριπτική πλειοψηφία των Συνέδρων θα συνταχθεί με τον κ. Κασσελάκη, οι μεθοδεύσεις είναι κάτι που σιχαίνεται η βάση και το Συνέδριο είναι η βάση.

Δεν απέκλεισε κανέναν ούτε επιθυμεί να αποκλείσει κανέναν. Όσοι θέλουν να έχουν ρόλους, θα έχουν άπλετους ρόλους αλλά να πάμε συντεταγμένα. (…) Πρέπει να τιμήσουμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός», είπε χαρακτηριστικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: