10.10.24

Τυφώνας Μίλτον - Φλόριντα: «Τα πάντα είναι βυθισμένα στο νερό»...


Ζευγάρι Ελλήνων καταγράφει σε βίντεο τις εικόνες καταστροφής...
«Θάλασσα οι δρομοι, δεν μπορούμε να βγούμε έξω»: Σε αυτά τα λόγια συνοψίζεται, λίγο έως πολύ, το θρίλερ που βιώνουν οι κάτοικοι της Φλόριντα. Τις τελευταίες ώρες ολοένα και περισσότεροι Έλληνες ομογενείς της πολιτείας μιλούν για τις καταστροφικές συνέπειες που είχε το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Μίλτον... 

Τον δικό του Γολγοθά περιγράφει το ζευγάρι των ομογενών, η Μαλαματίνη και ο Ηλίας Μώρος στο protothema.gr. Στο βίντεο που έστειλαν, οι δύο περιγράφουν την ασύλλυπτη κατάσταση που επικρατεί, δίνοντας μια εικόνα ενός τοπίου καταστροφής. Τα πάντα μοιάζει να έχουν παραλύσει και ο χρόνος να έχει παγώσει.


Οι πλημμύρες είναι τόσο εκτεταμένες, σε σημείο που έχουν αφανίσει δρόμους και οι κάτοικοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, φοβούμενοι για το κάθε λεπτό που περνά. Εκείνο που έχει απομείνει η απόγνωση και η αγωνία των κατοίκων που προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν καθώς είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται από τη μία στιγμή στην άλλη.

«Οι δρόμοι έχουν γίνει θάλασσα. Δεν μπορούμε να βγούμε έξω, τα πάντα είναι βυθισμένα στο νερό» λέει η Μαλαματίνη Μώρος, με τον σύζυγό της, Ηλία, να προσθέτει: «Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τα σπίτια μας, αλλά οι ζημιές είναι τεράστιες».






Στη μικρή κοινότητα του Trinity, το ζευγάρι των Ελλήνων ομογενών αποφάσισε να μείνει στο σπίτι του και να αντιμετωπίσει τον τυφώνα, παρά τις συνεχείς ειδοποιήσεις για εκκενώσεις που λάμβαναν από το αμερικανικό σύστημα εκτάκτου ανάγκης 112. Το ζευγάρι αποφάσισε να θωρακίσει το σπίτι του και να προετοιμαστεί για την καταιγίδα.

Πριν χτυπήσει ο τυφώνας, το ζευγάρι έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες: σφράγισε πόρτες και παράθυρα με ειδικά υλικά για την αποτροπή εισροής νερού και τη θωράκιση από τον αέρα, ενώ στο εσωτερικό του σπιτιού είχε συγκεντρώσει τρόφιμα, γεννήτριες, φακούς και άλλα είδη επιβίωσης. Η απόφασή του να παραμείνει ήταν καλά μελετημένη, καθώς είχε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: