11.10.24

Γιάννης Μπρατάκος: Θέμα αποκλεισμού του από τις εκλογές στο ΕΒΕΑ...


 Στα χέρια Μητσοτάκη η καταγγελία...
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), μία κίνηση του υποψηφίου προέδρου Νίκου Σοφιανού έρχεται να προκαλέσει ανατροπές... Με επίσημη επιστολή του προς τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, της οποίας είναι μέλος, καταγγέλλει ότι συνολικά 25 από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (σε σύνολο 51), απουσίαζαν χωρίς αιτιολογία για περισσότερες από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις, οι οποίες είναι μηνιαίες. Ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ που καταγγέλλει ως άφαντα είναι και ο Γιάννης Μπρατάκος, επίσης υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕΑ, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε διατελέσει και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του επίσημου Κανονισμού Επιμελητηρίων του υπουργείου Ανάπτυξης, αυτό σημαίνει αφενός πως εκπίπτουν του αξιώματός τους και αφετέρου, ότι ως έκπτωτοι, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου (30/11, 1/12, 2/12).

Η επιστολή του Ν. Σοφιανού κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού, τον υπουργό Ανάπτυξης, τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και την εκλογική Επιτροπή του ΕΒΕΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει τα 25 αυτά μέλη απουσίαζαν διαδοχικά από τις συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου για διαστήματα όχι μόνο 6 μηνών, αλλά ακόμη και για… 14 μήνες στη σειρά.

Σημειώνεται πως τα περισσότερα από τα μέλη της διοίκησης, που απουσίαζαν χωρίς αιτιολογία, φέρεται να είναι υποψήφιοι ξανά, με τον συνδυασμό του Γιάννη Μπρατάκου. Έτσι, αν εφαρμοστούν όπως θα έπρεπε οι διατάξεις που επικαλείται ο Ν. Σοφιανός, δεν θα έχει πρόβλημα με την υποψηφιότητά του μόνο ο Γ. Μπρατάκος αλλά ολόκληρο το ψηφοδέλτιο, που θα βρεθεί με σημαντικά κενά.

Ο Ν. Σοφιανός ζητά την άμεση εφαρμογή των συγκεκριμένων διατάξεων, κάνοντας λόγο για παράβαση καθήκοντος και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, αλλά και για «νόθευση της εκλογικής διαδικασίας». Προειδοποιεί επίσης και για προσφυγές εκ μέρους άλλων υποψηφίων στη Δικαιοσύνη, στην περίπτωση που δεν εφαρμοστούν οι ισχύουσες διατάξεις.

«Έχουμε στις εκλογές μας 4% συμμετοχή και 96% αποχή. Τα μέλη μας δεν συμμετέχουν στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό οργανισμό της Ελλάδας, διότι δεν ασχολούμαστε με την καθημερινότητά τους και διότι αγνοούμε τη βασική αρχή των ανθρωπίνων σχέσεων, που είναι η ισοτιμία και η αμοιβαιότητα» τονίζει ο Ν. Σοφιανός.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: