24.10.24

Ο Βελόπουλος… κήρυξε τον πόλεμο στην Τουρκία...



Η συζήτηση στη Βουλή, αν και πολύωρη, είχε και μερικές χιουμοριστικές στιγμές, όπως ο διάλογος ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, και τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο...

Ο Βελόπουλος έκανε αίσθηση με την τοποθέτησή του, στην οποία, μεταξύ άλλων, πρότεινε την κήρυξη πολέμου κατά της Τουρκίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ίδιος θα μπορούσε να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία.

Αυτό το σχόλιο ήρθε ως αντίδραση σε αναφορές σχετικά με τη λειτουργία του «112». Ο Βελόπουλος υποστήριξε ότι θα είναι χρήσιμο ακόμα και σε περίπτωση επίθεσης από την Τουρκία.

«Η μοναδική στρατηγική που ακολουθήσατε ήταν το 112», είπε, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα. «Αυτό πρέπει να το πιστώσουμε στην κυβέρνηση. Είχαμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά το 112 λειτουργεί. Δηλαδή, το 112 κάνει τη δουλειά του. Υποθέτω ότι όταν αρχίσουν να μας βομβαρδίζουν οι Τούρκοι, θα υπάρχει το 112 για να μας λέει να τρέξουμε να κρυφτούμε. Μόνο που δεν έχουμε καταφύγια, ξέρετε. Δεν υπάρχουν καταφύγια».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο Διονύσης Χατζηδάκης, πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Χατζηδάκη λέγοντας: «Κάποια στιγμή πρέπει να το δούμε, εσύ που είσαι ναύαρχος…».

Εκεί παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας: «Κύριε Βελόπουλε, απευθυνόμαστε στο Σώμα, όχι σε άτομα».

«Μα, αφού πετάγονται και διακόπτουν συνεχώς, κύριε Πρόεδρε. Εγώ φταίω πάλι; Κάθε φορά που διαμαρτύρομαι, η Ελληνική Λύση κατηγορείται», απάντησε ο  Βελόπουλος.

«Τους φοβίσατε, γιατί πριν λίγο κηρύξατε πόλεμο στην Τουρκία. Έχουν θορυβηθεί», σχολίασε με χιούμορ ο κ. Τασούλας.

«Κάποιος πρέπει να τον κηρύξει, αλλιώς θα φτάσουν μέχρι το Σούνιο. Πού θα πρέπει να σταματήσουν; Έξω από το σπίτι του Προέδρου της Βουλής;», απάντησε ο... πολεμοχαρής πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Όχι με τόση ένταση, μας τρομάζετε», απάντησε χαριτολογώντας ο Κωνσταντίνος Τασούλας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.