1.10.24

Αποσύρεται από τα γήπεδα ο σπουδαίος Αντρές Ινιέστα...



Ο Αντρές Ινιέστα, ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του ισπανικού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αποφάσισε ν' αποσυρθεί από τα γήπεδα σε ηλικία 40 ετών...

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ ο Ινιέστα θ' ανακοινώσει την αποχώρηση του από τα γήπεδα σε ειδική εκδήλωση στις 8 Οκτωβρίου.

Ο διάσημος άσος αναδείχθηκε από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα, την περίφημη «Λα Μασία», εντυπωσίασε με τις ικανότητές του και έτσι έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα το 2002, σε ηλικία 18 ετών. Έχει στη συλλογή του 35 τρόπαια, που τον καθιστούν τον πιο επιτυχημένο Ισπανό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Σε εθνικό επίπεδο, βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008, παίζοντας σε κάθε παιχνίδι, όπως και αυτό του 2012. Ο Ινιέστα ήταν επίσης βασικό μέλος της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, σημειώνοντας το νικηφόρο γκολ στην παράταση εναντίον της Ολλανδίας.
Κέρδισε το βραβείο του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη το 2012 και ονομάστηκε καλύτερος παίκτης της διεθνούς ομοσπονδίας στατιστικής (IFFHS) στον κόσμο το 2012 και το 2013.

Μετά από 15 χρόνια στην Μπαρτσελόνα (2002-18), όπου είχε 35 γκολ σε 442 συμμετοχές, αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στην Ιαπωνία και στην Βίσελ Κόμπε, πριν καταλήξει το καλοκαίρι του 2023 στην Εμιρέιτς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.