21.10.24

Οι παρέες της φακής του κ. Μητσοτάκη...


«Δείξε μου τον φίλο σου…» λέει η λαϊκή παροιμία και στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη πάει γάντι. Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την ατζέντα που έχουν «οι πατριώτες της φακής» εντός και δίπλα στο κόμμα του προκειμένου να σφυρηλατήσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο... Χωρίς, φυσικά, να τον ενδιαφέρουν οι συνέπειες των κινήσεών του. Εξέθρεψε φωνές έξαλλες στο όνομα του πατριωτισμού, «αγόρασε» τις απόψεις τους, υποσχόμενος μάλιστα υλοποίηση των απαιτήσεών τους.


Γρήγορα οι φακο-πατριώτες κατάλαβαν ότι δεν εννοούσε όσα έλεγε, πως ήθελε απλώς την ψήφο τους. Όμως από την ώρα που το μεγάλο κόμμα της Δεξιάς, η Ν.Δ., αγκάλιασε τις θέσεις τους, αυτοί δυνάμωσαν, το ηθικό τους ενισχύθηκε.

Η πρώτη μεγάλη σύγκρουση έγινε στα χωράφια της Λέσβου και της Χίου με αφορμή το Μεταναστευτικό. Τότε που τα ΜΑΤ έδερναν τους νησιώτες. Τα γεγονότα στον Έβρο ισορρόπησαν τις εντυπώσεις για την πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Για να ακολουθήσει ένας νέος κύκλος αμφισβήτησης το καλοκαίρι του 2020 και το 2021, με τα τουρκικά πλοία να κόβουν βόλτες στα Δωδεκάνησα.

Τώρα, που είναι ώρα κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες, οι «πατριώτες της φακής» δείχνουν τη διαφωνία τους με τον κ. Μητσοτάκη και την πολιτική του. Το επιπλέον σύνθετο πρόβλημα για τον κ. πρωθυπουργό είναι πως οι φωνές δεν έρχονται από μικρά κόμματα δεξιότερα της Ν.Δ. Έρχονται με οργανωμένο τρόπο μέσα από το κόμμα του. Έρχονται από δύο πρώην πρωθυπουργούς, από βουλευτές και πρώην υπουργούς. Και αυτό αναδεικνύει και τις ισορροπίες στον κυβερνητικό συνασπισμό, όπως και το εύρος των απόψεων που υπάρχουν στην κοινωνία.

Τα εθνικά θέματα είναι ευαίσθητα έτσι κι αλλιώς. Όταν προστεθούν στη γενικότερη δυσαρέσκεια (οικονομία κ.λπ.), προκαλούν εκρήξεις ανεξέλεγκτες. Όμως η αρχή έγινε από τις… παρέες που επέλεξε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: