2.10.24

Για τα παιδιά που σκοτώθηκαν ή κάηκαν στα Τέμπη...



Με στενοχωρεί όλη αυτή η κόντρα που γίνεται για τη μεγάλη συναυλία για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, στις 11 Οκτωβρίου. Η κόντρα μεταξύ των συγγενών των νεκρών του τραγικού δυστυχήματος σχετικά με το αντίτιμο των 15 ευρώ για το εισιτήριο...

Θεωρώ την επίθεση που έκαναν κάποιοι γονείς υπερβολική και άνευ λόγου και αιτίας. Μέρος από τα έσοδα του μεγάλου live θα πάει στα δικαστικά έξοδα του αγώνα που κάνει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών.

«Εμείς στον Σύλλογο έχουμε μια πολύ επιθετική νομική γραμμή την οποία στηρίζουμε ένθερμα και την οποία έχουμε αποφασίσει ότι θα την απλώσουμε στο εξωτερικό», ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού. «Εχουμε κάνει τις συνομιλίες και γνωρίζουμε τα οικονομικά μεγέθη που απαιτούνται για τον αγώνα αυτόν και τον οποίο δυστυχώς δεν είμαστε στην οικονομική κατάσταση που μπορούμε να τον στηρίξουμε». Τίποτε το μεμπτό, νομίζω, τίποτε το σκοτεινό, τίποτε το ανήθικο.

Στον πόνο, όπως και στην αρρώστια, υπάρχουν διαφόρων ειδών αντιδράσεις. Κάποιοι αρρωσταίνουν και το ανεβάζουν στο facebook μαζί με φωτογραφία τους. Αλλοι δεν δημοσιοποιούν τίποτε και το αντιμετωπίζουν μόνοι τους, με τις οικογένειές τους. Κάποιοι γονείς παιδιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θρηνούν βουβά. Αλλοι γονείς μετέτρεψαν τη θλίψη σε οργή και ξεκίνησαν αγώνα για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να υπάρξει δικαιοσύνη. Σεβαστοί όλοι τους.

Αλλά ο αγώνας χρειάζεται χρηματοδότηση, εξ ου και η συναυλία. Ο αγώνας χρειάζεται και μνήμη, συμπόρευση, αλληλεγγύη, εξ ου και η συναυλία. Κι αν τελικά ο Σύλλογος τα καταφέρει στο τέλος, θα είναι μια δικαίωση όχι για τα παιδιά των μελών του Συλλόγου, αλλά για όλα τα παιδιά που σκοτώθηκαν (ή κάηκαν) στα Τέμπη. Θα είμαστε όλοι στο Καλλιμάρμαρο.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: