13.10.24

Μητσοτάκης: Διαφημίζει τα έξτρα «προνόμια» των στρατιωτικών σχολών...


...και το «κοινωνικό πρόσημο» στον προϋπολογισμό...
Η κυβέρνηση διά της… αναρτήσεως του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο facebook,επικυρώνει την λογική της για φοιτητές δύο κατηγοριών... Από τη μια, τους πολλούς που περνούν με χίλιες δυσκολίες και έξοδα στις σχολές ενός «κατώτερου θεού» όπως φαίνεται, και έχουν να αντιμετωπίσουν μαζί με τις οικογένειές τους τα δυσβάσταχτα έξοδα για ενοίκιο, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, σίτιση αλλά και τα επαγγελματικά αδιέξοδα μετά την αποφοίτησή τους. Κι από την άλλη, τους λίγους που επιλέγουν να φοιτήσουν σε στρατιωτικές σχολές και οι οποίοι πλέον θα απολαμβάνουν επιπλέον «κινήτρων», όπως ότι θα μπορούν μέσα από 3 πεδία (2ο, 3ο και 4ο) να εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές, και κυρίως να δουν τετραπλασιασμό (!) της μηνιαίας αποζημίωσης, από τα 165 στα 609 ευρώ και διπλασιασμό της αποζημίωσης για τους υπαξιωματικούς.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης την ίδια στιγμή που στις διαλυμένες φοιτητικές εστίες όπως του ΑΠΘ, πέφτουν τα ασανσέρ, θα βρεθούν 40 εκ. ευρώ για «αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των σχολών». Το είπε με σαφήνεια ο πρωθυπουργός: «Προσφέρουμε τέλος έως το 2030 ένα πιο αναβαθμισμένο πακέτο παροχών στους ενστόλους μας και τις οικογένειές τους που περιλαμβάνει δωρεάν στέγη, παιδικούς σταθμούς, βελτιωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ειδικές δομές για άτομα με αναπηρία και μονάδα φροντίδας αποστράτων».


Αναρωτιόμαστε οι άλλοι φοιτητές γιατί δεν μπορούν να έχουν δωρεάν στέγαση; Γιατί τέτοια «πακέτα παροχών» να μην απολαμβάνουν όλοι οι γονείς παιδιών που σπουδάζουν εκτός της οικίας τους; Γιατί δε βρίσκονται εκατομμύρια για αναβάθμιση των υποδομών σε όλα τα πανεπιστήμια;
Από την άλλη ο Κ. Μητσοτάκης «διαφημίζει» τις «12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων», αλλά τελικά οι αυξήσεις μισθών θα είναι μερικά ευρώ από τον Μάιο για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και 2-2,5% για τους συνταξιούχους όταν ο πληθωρισμός εξακολουθεί να «τρέχει» κοντά στο 3% κάθε μήνα.


documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: