1.10.24

Πού χτύπησε το Ιράν...


Δείτε τον χάρτη.
Η πρώτη αντίδραση από ΗΠΑ.
Πλάνα από το Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)..
«Κοκκίνησε» όλος ο χάρτης του Ισραήλ από το πρώτο κύμα επιθέσεων του Ιράν, ενώ υπάρχουν οι πρώτες πληροφορίες για τραυματίες στην πρωτεύουσα Τελ Αβίβ.

Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για... εκτόξευση 200 έως 400 πυραύλων.

Η πρώτη αντίδραση από τις ΗΠΑ

Κινητικότητα και στον Λευκό Οίκο με τον Τζο Μπάιντεν να έχει έκτακτη σύσκεψη με την Κάμαλα Χάρις και αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας προκειμένου «να συζητήσουν τα σχέδια του Ιράν» και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της κατάστασης.

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή στις αμερικανικές δυνάμεις να βοηθήσουν την αεράμυνα του Ισραήλ. 

Η ανακοίνωση από τους Φρουρούς της Επανάστασης

 Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους προς το Ισραήλ. Προειδοποίησαν πως το Ισραήλ θα γίνει ξανά στόχος αν προβεί σε αντίποινα. Τόνισαν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις είναι σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι το Ιράν εκτόξευσε «πύραυλους στο Τελ Αβίβ» στο Ισραήλ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πύραυλοι αναχαιτίστηκαν και στην Ιορδανία
Ιρανικοί πύραυλοι που κατευθύνονταν προς την Ιερουσαλήμ καταρρίφθηκαν πριν από λίγο πάνω από την Ιορδανία, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο μαρτυρίες.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) είχαν ανακοινώσει ότι το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν σε καταφύγια.

Και επίθεση ενόπλων στη Γιάφα

Στη σκιά της πυραυλικής επίθεσης έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε επίθεση ενόπλων και στην Γιάφα, στα νότια του Τελ Αβίβ.

Εκεί σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι επτά, ενώ οι δράστες εξουδετερώθηκαν.


IDF: Δέκα εκατομμύρια κάτοικοι στο στόχαστρο

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν ότι «δέκα εκατομμύρια κάτοικοι απειλούνται από το Ιράν», καθώς η επίθεση είναι σε εξέλιξη.

 

Ξεκίνησε το πρώτο κύμα

Γεγονός είναι οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς, λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε το πρώτο κύμα της επίθεσης του Ιράν προς το Ισραήλ.

Με βάση τις ανακοινώσεις του IDF έχουν εκτοξευθεί περίπου 100 βαλλιστικοί πύραυλοι.

Την ίδια στιγμή σειρήνες χτυπούν σε όλη τη χώρα, ενώ υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις στο Τελ Αβίβ.

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταφερθούν σε καταφύγια.

Πλάνα από το Ισραήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: