15.10.24

Ο Κασσελάκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για σταλινισμό...



Αλλο ένα σφάλμα -μοιραίο;- έκανε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την αποστολή εξώδικου κατά του κόμματος το οποίο φιλοδοξεί να (επανα)διευθύνει. Χθες, συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για «σταλινισμό». Φράση που ενδεχομένως θα τον φέρει μπροστά στην πόρτα της Επιτροπής Δεοντολογίας...

Η χθεσινή μέρα ξεκίνησε με την απάντηση του αποπεμφθέντος προέδρου στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, με την οποία μπαίνει φραγμός στη συγκεκριμένη προεδρική υποψηφιότητα. «Η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος. 

Είναι ένα γεγονός πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου. Είναι ένα γεγονός σοκαριστικό στην ιστορία της Αριστεράς», σημείωσε στην τελευταία παρέμβασή του. Και, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για τελικό γύρο στο συνέδριο, συμπλήρωσε: «Ομως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα. Η φωνή μας είναι το συνέδριο. Ξέρετε πια ότι μια χούφτα άνθρωποι είναι ικανοί για όλα. Αν δουν ότι δεν καταφέρνουν να κερδίσουν το συνέδριο, θα το αναβάλουν και πάλι», ισχυρίστηκε.

Παρά ταύτα, «και οι μηχανισμοί έχουν τα όριά τους. Και γι’ αυτό σας ζητώ να γίνετε ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους αυτούς τους μηχανισμούς. Ξέρω ότι αισθάνεστε θλίψη, οργή, απογοήτευση. Μετατρέψτε αυτά σε πείσμα, δύναμη και αγώνα. Σας ζητώ να μη φύγετε από τις Ο.Μ.» (Οργανώσεις Μελών), δήλωσε ο Στ. Κασσελάκης, καθώς έχουν φτάσει στο επιτελείο του πληροφορίες για αποχωρήσεις από το κόμμα, προσκείμενων σε αυτόν μελών, υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων.

«Σας ζητώ να γίνετε μια ασπίδα Δημοκρατίας. Εάν είστε αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες και δεν είστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη, να γραφτείτε άμεσα, μέχρι τις 24 του Οκτώβρη, για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους. Να γεμίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με χιλιάδες “Είμαι εδώ” […] Στο Συνέδριο, η Δημοκρατία αντεπιτίθεται», προϊδέασε ο τ. αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης.
Αντίδραση Κουμουνδούρου

Στο μήνυμα Κασσελάκη απάντησε το γραφείο Τύπου: «Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10/2024 ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς. Η απόφασή του αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη». Ταυτοχρόνως δε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση της Κ.Ε., με την επίμαχη προσθήκη-αποκλεισμό του τ. προέδρου του, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας.

Στην Κουμουνδούρου απάντησε, με ανακοίνωση επίσης, το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη. Στην ανακοίνωση περί αμετάκλητης απόφασης, αντιτείνει το άρθρο 20 του Καταστατικού. Και καταλήγει: «Ας ευχηθούμε οι σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του να μην γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Κασσελάκη - και μένει να αποδειχθεί αν η φράση «σταλινικές ανακοινώσεις» θα κοστίσει στον τ. πρόεδρο, όπως ζητούσαν στελέχη των «87».
Προτιμήσεις…

Την ίδια ώρα, αξιοσημείωτη είναι η… προτίμηση που φαίνεται πως δείχνει η κυβέρνηση στην υποψηφιότητα Κασσελάκη. Μετά το σχόλιο του Αδωνη Γεωργιάδη -«μία κομματική πλειοψηφία υφισταμένη πριν καν αυτός (σ.σ. ο τ. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.) εκλεγεί για πρώτη φορά, τον αποκλείει διότι στην πραγματικότητα ξέρουν ότι, σε ανοικτές εκλογές, θα τους κέρδιζε», δήλωσε ο υπουργός Υγείας-, χθες πήρε θέση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Βλέπω κάποιοι να εκπλήσσονται με τις “δημοκρατικές” διαδικασίες, τις οποίες είδαμε τις προηγούμενες ημέρες. Οσοι τους ξέρουμε και ειδικά όσοι τους έχουμε μάθει από τα πανεπιστήμια, δεν εκπλησσόμεθα καθόλου», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στη δήλωση αυτή αντέδρασε το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Τα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτελούν μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση σε εσωκομματική διαδικασία, η οποία μάλιστα υποδεικνύει ξεκάθαρα τις προτιμήσεις του κ. Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα και η κυβέρνηση του εγκλήματος των Τεμπών και του “μπαζώματος”, των υποκλοπών, της παράνομης χρήσης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, του μονοπρόσωπου δήθεν επιτελικού κράτους και των δεκάδων άλλων αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων δεν μπορεί να κάνει στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ μαθήματα δημοκρατίας και να αναμειγνύεται στις εσωκομματικές μας διαδικασίες, δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένη κατεύθυνση»...

Νίκος Παπαδημητρίου - Εφ.Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: