16.10.24

Ούτε μια εβδομάδα δεν έμεινε ως εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών ο Χουρδάκης...



Θα γίνει επανάληψη της διαδικασίας για ορισμό νέου εκπροσώπου των ανεξάρτητων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων....
Σε επανάληψη της διαδικασίας για την εκπροσώπηση των 14 ανεξάρτητων βουλευτών στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θα προχωρήσει ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας.

Αιτία είναι η νέα επιστολή που του απέστειλε η βουλευτής Αθηνά Λινού με την οποία δηλώνει ότι αποσύρει την αρχική της συναίνεση προς τον βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη, με αποτέλεσμα να απωλεσθεί η πλειοψηφία των 8 βουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είχε αντιληφθεί ότι θα έχει δικαίωμα ψήφου στις διαδικασίες για τον διορισμό των επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών (όπου απαιτείται πλειοψηφία 3/5).

Αντιδράσεις επίσης εξέφρασαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Παύλος Σαράκης, Χάρης Κατσιβαρδάς και Μιχάλης Γαυγιωτάκης, οι οποίοι με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής, υποστήριξαν ότι υπήρξε καταστρατήγηση του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει ότι για τον ορισμό εκπροσώπου των ανεξαρτήτων στην ΔτΠ θα έπρεπε να είχαν λάβει επιστολή και οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές, ώστε να εκφράσουν την άποψή τους για το πρόσωπο που επιθυμούν να τους εκπροσωπήσει και ζήτησαν την επανεκκίνηση της διαδικασίας.

Προθεσμία τριών ημερών δίνει ο Τασούλας

Μετά την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος της Βουλής, θα ζητήσει και από τους 14 ανεξάρτητους βουλευτές εάν θέλουν να ορίσουν έναν εκπρόσωπο και έναν αναπληρωτή τους ο οποίος θα συμμετέχει στην ΔτΠ. 

Ο κ. Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εξήγησε ότι για τον ορισμό του κ. Χουρδάκη ως εκπροσώπου των ανεξαρτήτων στην ΔτΠ, δεν χρειάσθηκε να ακολουθηθεί το τυπικό της αποστολής επιστολών στους 14, καθώς με την έναρξη των εργασιών της Β' Συνόδου, "8" ανεξάρτητοι βουλευτές, άρα και η πλειοψηφία των 14, έστειλαν επιστολές όπου όριζαν ως εκπρόσωπό τους τον συγκεκριμένο ανεξάρτητο βουλευτή. Όπως είπε, με την επιστολή-πρόσκληση που θα αποστείλει και στους 14 ανεξάρτητους βουλευτές θα θέσει προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών (μέχρι τη Δευτέρα) για να υποδείξει ο κάθε ένας τους ποιον θα επιθυμούσε να τον εκπροσωπήσει στην ΔτΠ.

→ Τον Μιχάλη Χουρδάκη είχαν ορίσει ως εκπρόσωπο τους στην ΔτΠ οι ανεξάρτητοι βουλευτές: Μάριος Σαλμάς (πρώην ΝΔ) Αθηνά Λινού (πρώην ΣΥΡΙΖΑ), Αρετή Παπαϊωάννου (πρώην Πλεύση Ελευθερίας) και οι πρώην «Σπαρτιάτες», Κωνσταντίνος Φλώρος, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιάννης Δημητροκάλλης και Γιώργος Μανούσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: