1.10.24

Μάχη πέντε ημερών...



Αγώνας ταχύτητας έχει γίνει πλέον η μάχη των τελευταίων πέντε ημερών για τους έξι υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στα πιο κρίσιμα μέτρα της προεκλογικής αναμέτρησης ανεβάζουν κατακόρυφα τους ρυθμούς τους...

Κάποιοι εξ αυτών βγάζουν τα κρυφά τους χαρτιά. Κάποιοι άλλοι τα δίνουν όλα παίζοντας τα ρέστα τους. Στόχευση όλων να καταφέρουν να εξασφαλίσουν τις δύο προνομιούχες θέσεις για τον δεύτερο γύρο της διαδικασίας.

Πιο αναλυτικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί στο διάστημα που απομένει μέχρι την Κυριακή να εμφυσήσει ένα αισιόδοξο, θετικό μήνυμα γύρω από την υποψηφιότητά του και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του. «Ο κόσμος της Αριστεράς και του Κέντρου βλέπει στο ΠΑΣΟΚ μια πρωταγωνιστική επιλογή. Τα δύσκολα είναι πίσω μας. Τώρα που δεν υπάρχουν πια, ο κόσμος της Αριστεράς και του Κέντρου αντιλαμβάνεται ότι έχει πια πρωταγωνιστική επιλογή», τόνισε από το Ρέθυμνο ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος χθες μίλησε στο Ηράκλειο που αποτελεί ένα από τα «κάστρα» του.

Πεπεισμένος για τη δυναμική που δημιουργείται γύρω από το πρόσωπό του είναι ο Χάρης Δούκας, ο οποίος απευθύνθηκε εκ νέου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και συνεχίζει σήμερα στο Αγρίνιο. «Θέλουμε να υπογράψουμε ένα νέο συμβόλαιο δημοκρατικής ανατροπής», δήλωσε (One Voice) ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, ο οποίος θέτοντας το διακύβευμα των εκλογών ανέφερε: «Θέλουμε ένα ανοιχτό, συμμετοχικό ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που ενώνοντας δυνάμεις στην κοινωνία θα νικήσει, ή ένα κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, που θα είναι βούτυρο στο ψωμί του κ. Μητσοτάκη;».

Αμφίπλευρη θα είναι η διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ αν επικρατήσει στις εκλογές, εκτίμησε ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος διαπιστώνει ότι η υποψηφιότητά του υποδέχεται απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και απογοητευμένους ψηφοφόρους του κ. Μητσοτάκη. «Εάν τους εμπνεύσουμε αυτούς να έρθουν στην κάλπη, τότε πραγματικά μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη διαφορά», σχολίασε χαρακτηριστικά («Talk Radio»).

Σε σκληρή γλώσσα για τους ανθυποψηφίους του επιλέγει να μιλήσει στο φωτοφίνις της προεκλογικής περιόδου ο Μιχάλης Κατρίνης, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει το κοινό του. «Εγώ δεν έκανα ούτε φράξιες ούτε ίντριγκες, ούτε προετοιμαζόμουν για την 9η Ιουνίου στις 19.10, ούτε και χρησιμοποίησα ένα ολόκληρο ΠΑΣΟΚ για να εκλεγεί μια συγκεκριμένη υποψηφιότητα ευρωβουλευτή», είπε δηκτικά («Αθήνα 9.84»), ενώ εξίσου επικριτική ήταν και η συνέχεια της ίδιας συνέντευξης ως προς το θέμα του λεγόμενου «πρωθυπουργίσιμου» προσώπου. «Ακούγονται ωραία τα λόγια πως “εγώ θα νικήσω τον Μητσοτάκη” και πως είναι πρωθυπουργίσιμοι, ωστόσο απαιτείται δυναμική αντιπολίτευση, εγώ δεν απείχα ποτέ από κρίσιμες μάχες, ούτε όταν κάποιοι πήγαν να τελειώσουν το ΠΑΣΟΚ το 2015».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πιάσει ξανά το νήμα με την κοινωνία και αποτελεί «εθνικό μας χρέος να εκφράσουμε την προοδευτική εναλλακτική λύση απέναντι σε μια πλήρως αποτυχημένη Ν.Δ.». Θεματικά και στοχευμένα θέλησε να τοποθετηθεί η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία αναφερθείσα στη βία των ανηλίκων επισήμανε ότι «απαιτεί σύνθετες πολιτικές πολλών υπουργείων» και «ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ τού “αύριο” πρέπει όχι απλώς να περιγράφει τα γεγονότα, αλλά να έχει συγκεκριμένες απαντήσεις»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: