22.10.24

Απορρίφθηκε η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για τη χρηματοδότηση στους Σπαρτιάτες...



Στις καλένδες έστειλε η κυβέρνηση την τροπολογία που κατέθεσε χθες το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για μπλόκο στην κρατική χρηματοδότηση προς τους «Σπαρτιάτες»...

Η τροπολογία συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή και οι τόνοι ανέβηκαν, ειδικά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στους Σπαρτιάτες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, αν και όπως είπε διέκρινε θετικά στοιχεία στην τροπολογία, παρέπεμψε το θέμα για λύση σε μεταγενέστερο χρόνο, με μια ολοκληρωμένη ρύθμιση.

«Εμείς σε μια τροπολογία που βλέπουμε θετικά στοιχεία είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε, εν καιρώ και επαναλαμβάνω μην προσπαθείτε να μηδενίζετε τα πάντα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακούμε, να φτιαχτεί μια ρύθμιση που να αξιοποιεί και τις δικές σας και τις δικές μας προτάσεις και να έρθει στη Βουλή να συζητηθεί εγκαίρως»,  είπε ο υπουργός και απέδωσε την απόφασή του στο ότι εκκρεμεί η δικαστική έρευνα και γι' αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει τη δυνατότητα να μη δώσει λεφτά με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Σφοδρή σύγκρουση Δουδωνή - Στίγκα 

Προηγήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, με τον Παναγιώτη Δουδωνή, που ανέδειξε το ζήτημα με ερώτηση που έκανε προ ημερών.

«Δεν ανέχομαι κανέναν να προσβάλλει την δημοκρατικότητά μου. Και ειδικά όταν προέρχεται από το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ. Αυτοί δεν έχουν σεβαστεί τίποτα. Ούτε τα χρήματα του ελληνικού λαού, ούτε τη δημοκρατία, αλλά ούτε και το Σύνταγμα. Και τόλμησαν να πουν από το ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα τους είναι το ανάχωμα στην Χρυσή Αυγή. Μας παρομοιάζει, εμάς, τους "Σπαρτιάτες" ε την Χρυσή Αυγή. Πως γίνεται αυτό το πράγμα; Εάν κάποιος είναι μόρφωμα, είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Β. Στίγκας κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Και συνέχισε την επίθεση λέγοντας: «Μία παρουσιάζεται σαν ΠΑΣΟΚ, μία σαν Ελιά, μία σαν ΚΙΝ.ΑΛΛ. Αυτό λέγεται μόρφωμα. Τι είναι στο ΠΑΣΟΚ; Αυτόκλητοι δικαστές; Σερίφηδες; Τι είναι, τέλος πάντων, και επιτίθενται κατά των Σπαρτιατών»; Το μέλημα του κ. Ανδρουλάκη, δεν είναι να λύσει τα εσωκομματικά προβλήματά του ή τα προβλήματα της χώρας. Δεν κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ, όπως οφείλει, παρά ασχολείται με τους "Σπαρτιάτες". Είναι οι πρώτοι που κατέθεσαν αίτηση από το ΠΑΣΟΚ για να μας κοπεί η χρηματοδότηση».

Ο Β. Στίγκας πρόσθεσε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ πήρε μια γνωμάτευση, και όχι δικαστική απόφαση που έβγαλε ο Άρειος Πάγος». «Και όπως έχω ξαναπεί, παραπλανήθηκε, από τα δύο υπομνήματα, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν είναι καταδικαστική απόφαση. Δεν έγινε δικαστήριο και το κυριότερο δεν μπορέσαμε να απολογηθούμε. Επιπλέον, έχει ασκηθεί μια ποινική δίωξη, η οποία είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό», συμπλήρωσε.

Οσον αφορά την χρηματοδότηση των "Σπαρτιατών" και τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές, ανέφερε ο Β.Στίγκας: «Υπήρχε μια διάταξη που έλεγε για εκλογικές δαπάνες. Εμείς, χωρίς να το περιμένουμε, μας απέκλεισαν από τις ευρωεκλογές. Ο πόνος του ΠΑΣΟΚ είναι γιατί πήραμε μια χρηματοδότηση εκλογική. Αυτή μας την έδωσε το ίδιο το κράτος. Δεν την ζητήσαμε εμείς. Εμείς σαν κομματικός σχηματισμός, όπως όλα τα κόμματα, δεν είχαμε κάνει κάποιες ενέργειες; Δεν είχαμε χαλάσει κάποια χρήματα για τον προεκλογικό μας αγώνα; Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι παράνομα πήραμε κάποια χρήματα. Τα χρήματα αυτά βρίσκονται στον λογαριασμό των "Σπαρτιατών". Ας τα αναζητήσει η αρμόδια Υπηρεσία και ας τα πάρει. Πάει πολύ, όμως, το ΠΑΣΟΚ να ζητάει να σταματήσει η χρηματοδότηση των "Σπαρτιατών", γιατί αποτελούμε τη συνέχεια της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα, παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού, και επίσης και ντροπή. Πρέπει να υπάρξει δικαστική απόφαση για τον οποιοδήποτε. Προφανώς το δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ακούσει για το τεκμήριο της αθωότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.