25.10.24

Έχει και ο Άδωνης τα δίκια του...


Ηθικό αυτουργό αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνης Γεωργιάδης για το σκάνδαλο της Novartis το οποίο φυσικά για αυτόν αποτελεί σκευωρία... Η εισαγγελική απόφαση που δίνει την άδεια να αποκαλυφθούν τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων μετά το άρθρο που ψήφισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στους Κώδικες Ποινικής Δικονομίας, έδωσε φτερά στον Γεωργιάδη, που πετάει από κανάλι σε κανάλι. Ο Υπουργός Υγείας, δεν προσδιόρισε ποιον εννοεί με την λέξη «ηγεσία». «Μπορεί να είναι ο Τσίπρας, ο Πολάκης, εγώ δεν ξέρω οποιοσδήποτε» είπε με νόημα. Φυσικά έχει τα δίκια του ο Άδωνης. Όχι σε αυτό που λέει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηθικός αυτουργός στην δήθεν στημένη υπόθεση, αλλά στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του έδωσε το δικαίωμα να το λέει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως φοβική κυβέρνηση αρχικώς και στη συνέχεια ως φοβισμένη Αντιπολίτευση, άφησε να κυριαρχήσει η αντίληψη ότι το σκάνδαλο ήταν μια σκευωρία. Ανέχτηκε να αποκαλούν τους προστατευόμενους μάρτυρες κουκουλοφόρους, δεν προστάτευσε το κομμάτι της Δικαιοσύνης που ήθελε την κάθαρση και δεν επικοινώνησε στον κόσμο την ουσία του σκανδάλου. Την ώρα που κάποια πρόσωπα στο ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν ευθεία σύγκρουση με τη διαφθορά, τμήμα της ηγεσίας του, έχτιζε το προφίλ της συμπαθητικής μετριοπάθειας απέναντι στο συστηματάκι, βαφτίζοντας μάλιστα κάθε αποκάλυψη ως «σκανδαλολογία». Ενδεχομένως κάποιοι να προστάτευαν προκαταβολικά τον εαυτό τους φοβούμενοι ίσως πως μπορεί να βρεθούν στην ίδια θέση στο μέλλον ή ήθελαν απλώς την ησυχία τους που θα τους επιτρέπει να ανακυκλώνονται χωρίς φασαρία στα τηλεοπτικά πάνελ και τις κομματικές καρέκλες. Λίγη σημασία έχει ο λόγος και η αιτία.

 
Για ένα μεγάλο σκάνδαλο εκατοντάδων εκατομμυρίων, στον τομέα της Υγείας μάλιστα, για διάφορους λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιζε μπάλα στο γήπεδο της ΝΔ με διαιτητή την διαφθορά. Παρότι όπως αποδείχθηκε ακόμη και από τις εκλογές που έχασε, είχε το πολύ μεγάλο ποσοστό του 32% , δεν το χρησιμοποίησε απευθυνόμενος στον κόσμο. Αντιθέτως κάθε φορά έκανε ένα βήμα μπρος και δύο πίσω. Ήταν ένας ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να βρει λόγο να κινητοποιηθεί γιατί είπαν την Έφη, Έφη θεωρώντας το απόδειξη πατριαρχίας και σεξισμού, αλλά δεν είχε καμιά διάθεση να κατέβει στο δρόμο γιατί κάποιοι έκλεψαν, εντελώς διευκρινισμένα, κάτι δισεκατομμύρια από άρρωστους ανθρώπους και άρρωστη Οικονομία. Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον Μάρτιο του 2024, ότι «κάναμε λάθος χειρισμούς στη Novartis», στην πιο αθώα της ερμηνεία, αποτελεί την παραδοχή της φοβικότητας. Πώς λοιπόν σήμερα ο Άδωνης Γεωργιάδης να μην λέει όσα λέει; Διότι είναι γνωστό τι συμβαίνει όταν σκύβεις. Περνούν όλοι από πάνω σου. Το συστηματάκι δεν θα πει ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση αλλά θα πάρει τον οδοστρωτήρα και θα αρχίσει την ισοπέδωση για παραδειγματική τιμωρία αλλά και επίδειξη του πώς ασκείται η πολιτική.

Γράφει η Μπάμπουσκα

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: