23.10.24

Στρίμωξαν στη γωνία τον Μητσοτάκη που κατέφυγε σε απρέπειες...



Δύσκολη μέρα για τον πρωθυπουργό ήταν η σημερινή στη Βουλή, καθώς κλήθηκε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απολογούμενος για την καταστροφική διαχείριση (και) των φετινών πυρκαγιών... 

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανέλαβε την παραμικρή ευθύνη και δεν αναγνώρισε κανένα λάθος διαχείρισης, ενώ έσπευσε να απορρίψει… εκ των προτέρων την κριτική των πολιτικών αρχηγών.

Μάλιστα, προκάλεσε αίσθηση η πρωτοφανής απρέπειά του να αποχωρήσει όταν ανέβηκε στο βήμα ο Νίκος Παππάς, απαξιώνοντας πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον θεσμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης, ο πρωθυπουργός αποχώρησε πρόωρα από τη συζήτηση (λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό), προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης.


Όπως ήταν αναμενόμενο, έντονη ήταν η αντίδραση όλων των κομμάτων για όσα είπε ο πρωθυπουργός μέσα στη Βουλή, με την κριτική να μην περιορίζεται μόνο στη διαχείριση των πυρκαγιών αλλά να περιλαμβάνει κι άλλα σημαντικά θέματα: από την ακρίβεια έως την εξωτερική πολιτική:  


Οι υψηλοί τόνοι και η σφοδρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού συνεχίστηκε και στις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών: 


Χαρακτηριστικός ήταν και ο διάλογος του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος απάντησε σε υψηλούς τόνους στη δευτερολογία του στις έντονες επικρίσεις για έλλειψη συναίνεσης που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, και του επέστρεψε τα πυρά κατηγορώντας τον για αλαζονεία, την οποία «θα την πληρώσετε». Όσο για τον Κυρ. Μητσοτάκη συνέχισε τις ειρωνείες, προτρέποντας τον Ν. Ανδρουλάκη να... έρθει σε φόρα, θυμίζοντας τι έλεγε η Πόπη Τσαπανίδου στον Αλέξη Τσίπρα.



Όσο για τον Ν. Παππά, σχολίασε την απρέπεια Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί ανάμειξη στα εσωτερικά άλλων κομμάτων και «τώρα θέλει να επιλέγει και το ποιος και με ποιον τρόπο θα ασκεί τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα του πρωθυπουργού και τόνισε ότι «η διπλή απουσία του αποδεικνύει ότι είναι ασεβής, δειλός και ενοχικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.