5.10.24

Ο Θέμης Μουμουλίδης ζητά τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη...



Την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, ζητά με επιστολή του προς την Επιτροπή ο Θέμης Μουμουλίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην βουλευτής...

Στην επιστολή, που κοινοποιείται στους Νίκο Παππά και Ράνια Σβίγκου κατηγορεί τον τ. πρόεδρο αλλά και εκ νέου υποψήφιο θυμίζοντας συγκεκριμένους «σταθμούς» της πολιτείας Κασσελάκη, όπως:

«Στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ε. μετά την εκλογή του, στην εισηγητική του ομιλία (Σάββατο 11/11/2023) αποκάλεσε το 1/3 των μελών του Σώματος «πέμπτη φάλαγγα» οδηγώντας τους στην έξοδο. Δηλαδή ελάχιστες μέρες μετά την εκλογή του επέφερε μία διάσπαση με το «Καλημέρα».
Στο δημόσιο λόγο του εξέφραζε προσωπικές απόψεις, εντελώς αντίθετες από τις επεξεργασμένες και ψηφισμένες θέσεις του κόμματος (π.χ. αμοιβές εργαζομένων με stock options, «κρατίδιο» το ψευδοκράτος , «σύγχρονη Ιερά Συμμαχία» το ΝΑΤΟ).

Πρόβαλε την προσωπική του ζωή με όρους lifestyle, τις βίλες του ανά τον κόσμο την αντίληψη του «χάρη σας κάνω» με την δήλωση: «και να μην δουλέψω ποτέ έχω πολλά χρήματα να ζήσω» [!!!].
Παρουσιάζοντας από τηλεοράσεως το πρόσφατα αγορασμένο σπίτι στο Κολωνάκι (έναντι 1,8 εκατ. χωρίς τις επισκευές) δήλωνε προκλητικά: «το όνειρο κάθε Έλληνα είναι να βάλει το κεφάλι του κάτω από ένα κεραμίδι» [!!!] την ώρα που οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας έχουν γίνει μάστιγα και το κόστος για την μίσθωση κατοικίας ακόμα και σε υποβαθμισμένες λαϊκές περιοχές έχει εκτοξευτεί σε απαγορευτικά ύψη για απλή διαβίωση.

Ισχυρίζεται (ακόμα και τώρα) ότι με προσωπικά του χρήματα πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ και ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ το Δώρο Χριστουγέννων και το μισθό μηνός Δεκεμβρίου 2023 όταν την ίδια ημέρα που κατέβαλε το δάνειο καταβλήθηκε -το αντίστοιχο- ποσό από το κόμμα και του επιστράφηκε αμέσως (επιβαρύνοντας το ταμείο του κόμματος με 5.520 ευρώ χαρτόσημο δανειακής σύμβασης).
Κατηγόρησε με μεταμεσονύκτια ανάρτηση του στα social media τον ιστορικό ηγέτη και πρώην πρωθυπουργό ως «υπονομευτή».
Κατηγόρησε το κόμμα (και τον Αλέξη Τσίπρα) για διαφθορά δηλώνοντας: «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρο χρήμα», κάτι που υπονοεί ότι υπήρξε ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ (του Τσίπρα) που έχει πάρει «μαύρα χρήματα».

Από το βήμα του συνεδρίου τον Φεβρουάριο του 2023 δημιουργώντας ένα εμπρηστικό κλίμα παρακινούσε τους παρευρισκόμενους (συνέδρους και παρατηρητές) να αποδοκιμάσουν τα στελέχη που διαφωνούσαν μαζί του δείχνοντας τους «εχθρούς»: «δείτε αυτούς στην πρώτη σειρά που δεν χειροκροτούν και δεν σηκώνονται όρθιοι(!!!) Ναύαρχε Αποστολάκη είσαι εξαίρεση».
Διέρρευσε ότι πίσω από το κείμενο των 87 στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας

Σήμερα ο μηχανισμός «φίλων» και οπαδών που συνοδεύει τον Στέφανο Κασσελάκη στις άτυπες περιοδείες του, ως απλού μέλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εξαπολύει σε συνελεύσεις ΟΜ και στα social media , εκστρατεία «δολοφονίας χαρακτήρων» για τον Αλέξη Τσίπρα και τα 87 (μετά 100) στελέχη της ΚΕ που υπέγραψαν το κείμενο διαφωνίας με τις επιλογές της προεδρίας Κασσελάκη, αμφισβητώντας την απόφαση της Κ.Ε.

Ο ίδιος «περίγυρος» διέρρεε χυδαία ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει συμβάλει στον έρανο για ενίσχυση των ΜΜΕ του κόμματος που βρίσκονται στο όριο της χρεοκοπίας.
Με προσωπική του απόφαση αιφνιδιαστικά άλλαξε την εκπροσώπηση της Κ.Ο. διχάζοντας την, ενώ μέχρι τότε ομόθυμα, με πλήρη επάρκεια και απολύτως αποτελεσματικά λειτουργούσε στο κοινοβούλιο.
Οδήγησε την Κ.Ε. σε διχασμό αρνούμενος να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές από την βάση, επαναλαμβάνοντας με έπαρση: «καταθέστε μου μομφή».
Μετά την έκπτωση του από Πρόεδρος (8/9/2024) αποκάλεσε από το βήμα της Κ.Ε. που του επιτράπηκε να μιλήσει όσους ψήφησαν υπέρ της μομφής (τα 2/3 της Κ.Ε.) ως «κουκουλοφόρους».
Τρεις ημέρες μετά την έκπτωση του προσπάθησε να επανέλθει στην θέση του αμφισβητώντας την νομιμότητα της διαδικασίας που ο ίδιος προκάλεσε και ακολούθως μίλησε για «εκτροπή», σε μια προσπάθειά του να διατηρήσει το εκρηκτικό κλίμα .

Η αμφισβήτηση της νόμιμης απόφασης της ΚΕ συνεχίζεται. Οργανωμένοι οπαδοί και ακόλουθοι του Στέφανου Κασσελάκη έχουν δημιουργήσει μια φράξια εντός του ΣΥΡΙΖΑ , αδιαφορώντας για τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς βίαιης και χυδαίας συμπεριφοράς.
Την ίδια στιγμή το απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης σε μήνυμά του, αποδεικνύοντας πως «τίποτε δεν κατάλαβε» , μιλάει για τον «δικό μας ΣΥΡΙΖΑ», περιβαλλόμενος από «νεόκοπα» μέλη , εγνωσμένης δεξιάς ιδεολογικής διαδρομής, που συμπεριφέρονται ως οι συνεχιστές της ιστορίας της Αριστεράς στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας ιστορικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ως «άτομα χουντικής αντίληψης».[!!!] ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: