14.10.24

Το Οσκαρ στην κυβέρνηση...



Δεδομένων των χειρισμών που οδήγησαν όλες τις υποψηφιότητες ελληνικών ταινιών για τα Οσκαρ στην αποχώρηση, πλην μιας που τελικά και προτάθηκε, προχωρούμε στη δική μας απονομή βραβείων στην κυβέρνηση...

Οσκαρ σαπουνόπερας. Υπουργός βγάζει στη φόρα τα προσωπικά της για να κρύψει κάτω από το μεταξωτό χαλί -κυριολεκτικά- την ανακαίνιση του υπουργικού γραφείου, στη χώρα όπου περισσότεροι από έναν στους τρεις μισθωτούς ανήκουν στην κατηγορία του εργαζόμενου-φτωχού.

Οσκαρ επιτελικής σκέψης. Η φυλάκιση ανηλίκων, αφειδώς, για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος που έχουν οι πολιτικές της στον μαθητόκοσμο, καθώς έχουν ήδη κλείσει πάνω από 300 σχολεία τα τελευταία χρόνια και συγχωνεύτηκαν οι τάξεις για να στοιβαχτούν οι μαθητές στα εναπομείναντα. Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή έλεγε ο Ουγκό, αλλά είναι πολύ 19ος αιώνας. Πασέ. Στη θέση τους προβλέπεται η δημιουργία αναμορφωτηρίων, φυλακών ανηλίκων - γιατί όχι και αστυνομικών τμημάτων. Προχώ; Ας τα βάλουμε όλα μέσα, που όλο τσακώνονται, να ησυχάσουμε. Μαζί και τους γονείς τους. Με τη βία ανηλίκων και τον τρόμο της εφηβείας να κυριαρχεί στα δελτία ειδήσεων, δεν περίσσεψε χρόνος για τον νεκρό μετανάστη που όλως τυχαίως βρέθηκε σε αστυνομικό τμήμα με σημάδια βασανισμού. Σιγά μη διδάσκει τη βία και τα βασανιστήρια το ίδιο το κράτος.

Τη μεγαλύτερη διάκριση, το Οσκαρ δικαιολογίας μαθητή του Δημοτικού, κατακτά επάξια ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης που πιάστηκε απροετοίμαστος: δεν περίμενε πυρκαγιά Οκτώβρη μήνα με 30 βαθμούς Κελσίου, αφήνοντας να χαθεί ακόμη μια δασική έκταση στην Κορινθία. Ρωτήστε, κύριε υπουργέ, υπάρχει ακόμη και εφαρμογή που ειδοποιεί για αυτά τα πράγματα και την ξέρουν ακόμη και οι μαθητές. Δεν είναι ντροπή να είσαι απροετοίμαστος στο Δημοτικό. Στο υπουργείο όμως είναι.

Ιωάννα Σωτήρχου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: