2.10.24

Αλλεργικός στην... κριτική...



Mε τα δηλητηριώδη βέλη που εξαπέλυσε εναντίον του σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε ο πρωθυπουργός από τη Βουλή, αφού, τέσσερις μήνες μετά την τελευταία του εμφάνιση στην Ολομέλεια, επέλεξε να τοποθετηθεί αστραπιαία στη χθεσινή της συνεδρίαση, χωρίς κουβέντα παραπάνω για τα φλέγοντα των ημερών...

Φαινομενικά άνετος από την «απουσία» των πολιτικών του αντιπάλων, όπως καθιερώθηκε στον δημόσιο διάλογο, ωστόσο προδήλως αμήχανος καθώς καιγόταν για τρίτη ημέρα η Κορινθία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους τέλη Σεπτεμβρίου με 24 βαθμούς θερμοκρασία, ψελλίζοντας μόνο μια ιδέα αυτοκριτικής. 

«Η πολύ δύσκολη φωτιά στην Κορινθία επιβεβαιώνει ότι όσα γνωρίζαμε για την αντιπυρική περίοδο μάλλον πρέπει να αναθεωρηθούν...», είπε, ενώ χωρίς να παράσχει καμία περαιτέρω ενημέρωση, παρέπεμψε στη συνέντευξη Τύπου του αρμόδιου υπουργού, ελπίζοντας, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, να τελειώσει σύντομα «η εκκρεμότητα αυτή».

Ο αρχηγός της κυβέρνησης, που είχε να μιλήσει στη Βουλή από τις 24 Μαΐου (στην προ ημερησίας για την ακρίβεια που οργανώθηκε δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές - εξαιρουμένης της τυπικής του παρουσίας στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου), απευθύνθηκε στην εθνική αντιπροσωπεία προκειμένου να υποστηρίξει το κτηματολόγιο, περισσότερο ως εκπρόσωπος φορέα που κλήθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και όχι ως πρωθυπουργός που όφειλε να τοποθετηθεί από το δημόσιο βήμα για την επικαιρότητα ή για τα κρίσιμα που χρονίζουν.

«Το 2025 η Ελλάδα θα διαθέτει επιτέλους κτηματολόγιο, έναν ακριβή χάρτη για τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία», δήλωσε, τονίζοντας πως οι αλλαγές που επιφέρει το νέο πλαίσιο είναι αναγκαίο να ολοκληρωθούν σύντομα καθώς, όπως είπε, συνδέονται με το σχέδιο εκσυγχρονισμού της χώρας. 

Στο τέλος της ομιλίας του, ανέβασε τους τόνους προς την αντιπολίτευση, με αφορμή τις διαμαρτυρίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου που τον καλούσε να παραμείνει στην αίθουσα προκειμένου να ακούσει τον αντίλογο. «Θέλετε μια μίζερη Ελλάδα, εμείς ό,τι είπαμε το κάναμε!», είπε, καλώντας τα κόμματα να στηρίξουν το σχετικό νομοσχέδιο, «προτάσσοντας για μια φορά το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας». Στη διένεξη παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να υπενθυμίσει στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας πως θα μιλούσε στο τέλος, αλλά με το άκομψο σχόλιο «εσείς είστε τελευταία στη σειρά γιατί τελευταία σάς έθεσε ο σοφός ελληνικός λαός...». Ο ίδιος κλήθηκε αμέσως μετά από τον Νίκο Παππά να αποφεύγει τέτοιου είδους αξιολογήσεις.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν εξηγήθηκε για την καταγεγραμμένη, πλέον, ανεπάρκεια του επιτελικού του κράτους την ώρα που οι πυρκαγιές έφτασαν μέχρι τη θάλασσα ή τον οικιστικό ιστό, αλλά και το ότι δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στα εσωτερικά (ακρίβεια, Τέμπη, υποκλοπές, εφηβική βία), στις ελληνοτουρκικές εξελίξεις ή στη Μ. Ανατολή, επικρίθηκαν έντονα από τους ομιλητές της αντιπολίτευσης. Οπως σχολιάστηκε δεόντως από τις πτέρυγες και η εικόνα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, καθώς οι παρόντες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έφταναν μετά βίας το 1/3 του συνόλου των «γαλάζιων» βουλευτών...

Έλενα Βαρίνου - Eφ. Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: