22.10.24

Νέα δημοσκόπηση...



Ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ, μονοψήφια η διαφορά με τη Ν.Δ...

Η πρόσφατη εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής φέρεται να έδωσε δημοσκοπική ώθηση στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη. 

Οι εσωκομματικές εκλογές σε συνδυασμό με τη δυσαρέσκεια των πολιτών κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη έριξαν τη διαφορά –όσον αφορά την πρόθεση ψήφου– με τη Νέα Δημοκρατία (που κρατά σταθερό προβάδισμα) σε μονοψήφιο ποσοστό (κάτω δηλαδή από το 10%).

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατρακυλά στην 5η θέση με πολύ χαμηλό ποσοστό, απόρροια προφανώς της εσωκομματικής διαμάχης και του «πολεμικού» κλίματος που επικρατεί στην Κουμουνδούρου. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύεται η Ελληνική Λύση που είναι σταθερά στην 3η θέση με το ΚΚΕ να ακολουθεί στην 4η. 

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 25%, ΠΑΣΟΚ 15,3%, Ελληνική Λύση 9,3%, ΚΚΕ 8,6%, ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, Φωνή Λογικής 4,1%, Νίκη 3,9%, Πλεύση Ελευθερίας 3,3%, ΜέΡΑ 25 2,8%, Νέα Αριστερά 1,9%, Άλλο 4%, Αναποφάσιστοι 15,3%.

Την ίδια ώρα αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης, με το 53% να απαντά «καθόλου», το 27% «λίγο» και το 19% «πολύ/αρκετά».

Ωστόσο, σύμφωνα με τους πολίτες, ούτε τα υπόλοιπα κόμματα μπορούν να προσφέρουν αξιόπιστη εναλλακτική, καθώς στην ερώτηση αυτή κυριαρχεί η απάντηση «κανένα» με ποσοστό 49%. Συγκεκριμένα, οι απαντήσεις στο ερώτημα «ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης πιστεύετε ότι μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης», οι απαντήσεις είναι οι εξής: Κανένα 49%, ΠΑΣΟΚ 21%, Ελληνική Λύση 6%, ΣΥΡΙΖΑ 5%, ΚΚΕ 5%, Πλεύση Ελευθερίας 3%, Νίκη 1%, ΜέΡΑ25 1%, Φωνή Λογικής 1%, Άλλο Κόμμα 1%, ΔΞ/ΔΑ 7%. 

Όσο για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, το 59% όσων ψήφισαν το κόμμα (στις εκλογές του 2023), διαφωνεί με αυτήν την απόφαση. Στο σύνολο του δείγματος, το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 44%.

Επίσης το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι ο Στ. Κασσελάκης θα επανεκλεγεί σε περίπτωση που είναι υποψήφιος.

Τέλος, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (ποσοστό 58%) εκτιμά πως δεν άλλαξε κάτι με τη διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ...

Εφ.Συν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.