2.10.24

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο - Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες...



Για τέταρτη ημέρα συνεχίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες, ενώ έχουν πληγεί πάνω από 40 χιλιάδες στρέμματα...

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες σε δύσβατες περιοχές τις οποίες οι δυνάμεις προσπαθούν να τις περιορίσουν και να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο, οι οποίες πλέον έχουν φτάσει τους 570 πυροσβέστες με 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν από αέρος να επιχειρούν 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό, και τέσσερα αεροπλάνα. 

Επιπρόσθετα συνδρομή παρέχουν εθελοντές, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προέβη στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Κορινθία. Ειδικότερα η βοήθεια στη χώρα μας περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου CL-415 εκ των οποίων, τα δύο από Ιταλία και ένα από Κροατία.

Τέλος μετά από απόφαση του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, όλα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: