5.10.24

Νέα δημοσκόπηση...



Δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega...

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που προκύπτουν για τα κόμματα για τη δημοσκόπηση, είναι:

ΝΔ: 22,4

ΠΑΣΟΚ: 13,2

ΣΥΡΙΖΑ: 6,5

ΚΚΕ: 8,1

Ελληνική Λύση: 7,6

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά πρώτη με ποσοστό 29.2%, παρουσιάζοντας πτώση μίας μονάδας από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ξανά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 17.2%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην 3η θέση με 10.6%, 4η η Ελληνική Λύση με 9.9% ενώ ξανά στην 5η θέση βρίσκεται ο «ακέφαλος» ΣΥΡΙΖΑ με το ισχνό 8.4%.

Προβάδισμα Ανδρουλάκη για τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ – Δεύτερη η Διαμαντοπούλου

Όσον αφορά την προτίμηση για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 24% στο κοινό που ανήκει στην εκλογική επιρροή του κόμματος. Η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με 22%, κάνοντας μια εντυπωσιακή ανατροπή, ενώ τρίτος έρχεται ο Χάρης Δούκας με 20% και τέταρτος ο Παύλος Γερουλάνος με 18%.

Μεταξύ των αναποφάσιστων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης διατηρεί το προβάδισμα αυξάνοντάς το στο 36%. Ο Χάρης Δούκας κατατάσσεται δεύτερος με 18%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου έρχεται τρίτη με 17%, με τον Παύλο Γερουλάνο να ακολουθεί πολύ κοντά με 16%.

Στο κοινό των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι σίγουρα ή πιθανόν θα συμμετάσχουν στις εκλογές, ο Ν. Ανδρουλάκης παραμένει πρώτος με 27%, η Άννα Διαμαντοπούλου έρχεται δεύτερη με 24%, ενώ ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με 20%.

Προβάδισμα Ανδρουλάκη στον β’ γύρο

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, στο ερώτημα για τον δεύτερο γύρο, μόνο ο Παύλος Γερουλάνος φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο κ. Ανδρουλάκης, ωστόσο, εμφανίζεται να διατηρεί το προβάδισμα, με μεγαλύτερη ή μικρότερη διαφορά, τόσο απέναντι στην κα Διαμαντοπούλου όσο και απέναντι στον Χάρη Δούκα.

Παράσταση νίκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να έχει το προβάδισμα σε όλα τα κοινά όσον αφορά την παράσταση νίκης. Στο πλαίσιο της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει 47% έναντι 22% του Χάρη Δούκα. Μεταξύ αυτών που δηλώνουν πρόθεση να ψηφίσουν ή είναι αναποφάσιστοι, προηγείται με 53% έναντι 19%, ενώ σε εκείνους που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν σίγουρα, ο κ. Ανδρουλάκης καταγράφει ποσοστό 45%, με τον κ. Δούκα να ακολουθεί με 25%.

Αύξηση στο ποσοστό των ψηφοφόρων που θέλουν νέο πρόεδρο – Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Κασσελάκης

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αυξήθηκε το ποσοστό στο σύνολο των ψηφοφόρων που πιστεύουν ότι πρέπει να εκλεγεί νέος πρόεδρος, από 65% σε 69%. Αντίθετα, μειώθηκε ελαφρώς στο 22% από 23% το ποσοστό όσων θεωρούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να επανεκλεγεί. Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 56% (από 48% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) θεωρεί ότι η βάση πρέπει να επιλέξει νέο πρόεδρο, ενώ το ποσοστό εκείνων που υποστηρίζουν την επανεκλογή του κ. Κασσελάκη μειώθηκε στο 37% από 43%...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.