10.10.24

Ο Γολγοθάς μιας καρκινοπαθούς στη Λάρισα...



Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τη δραματική κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου ακόμη και οι ογκολογικοί ασθενείς ταλαιπωρούνται αφάνταστα μη μπορώντας να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις εξαιτίας της έλλειψης αντιδραστηρίων...

Συγκλονιστική είναι η ανάρτηση της προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας Ιωάννας Καραβάνα, που έκανε γνωστή την περιπέτεια ασθενούς που υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες. Η ασθενής σε επιστολή της εξηγεί ότι εδώ και μήνες αναγκάζεται να πηγαίνει και να φεύγει άπρακτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο αναγκαστικά την παραπέμπει είτε σε ιδιωτικά εργαστήρια είτε σε άλλα νοσοκομεία.

«Γνωστά από χρόνια τα προβλήματα, οι δυσκολίες, οι απογοητεύσεις, οι ακάλυπτες ανάγκες στο χώρο της υγείας. Πιάνω όμως τον εαυτό μου όσο περνάει ο καιρός ολοένα και πιο συχνά να αισθάνομαι μια αίσθηση ματαίωσης, κούρασης και βαθιάς απογοήτευσης» γράφει μεταξύ άλλων στην μακροσκελή της ανάρτηση η Ιωάννα Καραβάνα.

«Τα λεφτά που δαπανώνται για την υγεία είναι δεδομένα. Πίσω από όλες τις επιλογές και αποφάσεις που παίρνονται από όλες διαχρονικά τις πολιτικές ηγεσίες υπάρχουν "εξηγήσεις". Και μας δίνονται "απαντήσεις"» αναφέρει. «Μας αρέσουν δε μας αρέσουν οι "απαντήσεις" και τα "γιατί", μας  έχουν δοθεί και συνεχίζουν να δίνονται με κάθε δυνατό τρόπο. Με λόγια, με έργα, με στάσεις και συμπεριφορές» σημειώνει με νόημα.

«Αυτό που ειδικά σήμερα (κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε) με στενοχωρεί είναι που δεν έχω τι να απαντήσω εγώ στην ασθενή σε χημειοθεραπεία που τόσες βδομάδες τώρα ταλαιπωρείται γιατί δεν υπάρχουν αντιδραστήρια στο νοσοκομείο που πηγαίνει να κάνει τις εξετάσεις της...» υπογραμμίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Αύγουστο είχε αναδείξει το πρόβλημα της έλλειψης αντιδραστηρίων  και αναλώσιμων υλικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλης Κόκκαλης, αποκαλύπτοντας ότι οφείλεται με τη γραφειοκρατία και κυρίως με την αδιαφορία.

Μάλιστα, τον Σεπτέμβρη ο Βασίλης Κόκκαλης είχε καταγγείλει ότι μήνες μία γυναίκα προσπαθεί να κάνει εγχείρηση καρδιάς αλλά δεν μπορεί, γιατί δεν έχει διοικητικό συμβούλιο το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και δεν μπορούν να αγοραστούν αναλώσιμα. Τότε, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε επιχειρήσει να διαψεύσει τα προβλήματα με δικαιολογίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: