26.10.24

Ιράν: Το Ισραήλ διακινεί παλιά βίντεο και εικόνες εκρήξεων στην Τεχεράνη για προπαγάνδα...

To Iράν κατηγορεί το Ισραήλ ότι διακινεί παλιά βίντεο και φωτογραφίες από εκρήξεις στην Τεχεράνη για προπαγανδιστικούς λόγους, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε περιοχές της χώρας...

«Τα πλάνα που κυκλοφορούν στα σιωνιστικά ειδησεογραφικά κανάλια σχετικά με μια υποτιθέμενη αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη είναι ξεπερασμένα και χρησιμεύουν ως προπαγάνδα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο ιρανικός στρατός.


Άλλες εικόνες που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τριών ετών παλαιότερες από πυρκαγιά σε διυλιστήριο της χώρας.





Υπενθυμίζεται ότι ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου την Τεχεράνη και την πόλη Καράτζ, στα δυτικά της πρωτεύουσας του Ιράν, καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εν είδει αντιποίνων για την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Στρατιωτικές βάσεις στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Τεχεράνης βρέθηκαν στο στόχαστρο των ισραηλινών επιθέσεων, ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε πως «δεν έχει αναφερθεί πυρκαγιά ή έκρηξη» στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Τεχεράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: