22.10.24

Προβοκάτσιες και λάθη ρίχνουν λάδι στη φωτιά του ΣΥΡΙΖΑ...


Στην εξοντωτική συζήτηση για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ επεμβαίνουν με αγαθές ή μοχθηρές προθέσεις άτομα που ούτε μέλη είναι ούτε έχουν ψηφίσει ποτέ αυτό το κόμμα. Θεμιτό, όταν δεν καμουφλάρονται σε δήθεν μέλη ή δεν κυκλοφορούν fake news καθαρής προβοκάτσιας, που σκοπό έχει να ρίξει λάδι στη φωτιά ώστε να φουντώσουν ακόμη περισσότερο οι έχθρες στους «συντρόφους»...

Μια λάθος πληροφορία που έκανε εντύπωση σήμερα Τετάρτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράχθηκε άκριτα από ΜΜΕ ήταν ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) αποφασίστηκε να αποκλειστούν από τις εκλογές για ανάδειξη συνέδρων όσοι έχουν εγγραφεί στην νέα ιστοσελίδα του Στέφανου Κασσελάκη.
 
Πρόκειται για εξόφθαλμο σφάλμα επειδή κανείς, εκτός από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, δεν γνωρίζει ποιοι έκαναν εγγραφή, άρα αντικειμενικά δεν μπορεί να τους εμποδίσει να ψηφίσουν στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι μέλη του, ακόμη κι αν το ήθελε.

Επίσης βέβαιο είναι ότι εγγραφή σε αυτό το σάιτ δεν σημαίνει και εγγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ άρα και δικαίωμα ψήφου. Ίσως σε αυτό να πάτησαν αυτοί που διέδωσαν τα fake news. Είτε για να αποτρέψουν άλλους να εγγραφούν στο σάιτ του Κασσελάκη, είτε για να προβοκάρουν τη διαδικασία εκλογής συνέδρων και ολόκληρο το κόμμα, είτε από καθαρή αφέλεια και άγνοια των διαδικασιών.

Το μέλος της ΚΟΕΣ, Γιάννης Βουλγαράκης, με ανάρτησή του στο facebook έγραψε:

«Επειδή τις τελευταίες ώρες, υπήρξαν δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι στην συνεδρίαση της ΚΟΕΣ αποφασίστηκε να μην μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη συνέδρων και προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όσες και όσοι εγγράφονται στην ιστοσελίδα της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, θέλω να τονίσω ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια σχετική απόφαση. Και δεν θα μπορούσε εξάλλου καθώς είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τα στοιχεία όσων εγγράφονται στη συγκεκριμένη σελίδα.
Όπως έχει επανειλημμένα ειπωθεί, για να συμμετάσχει κάποια/κάποιος στην εσωκομματική διαδικασία, απαιτείται απλώς να είναι μέλος του κόμματος, εγγεγραμμένος σε Οργάνωση Μελών (ΟΜ) ή μέσω του isyriza.
Αυτές τις ώρες η οποιαδήποτε πληροφόρηση πρέπει να είναι έγκυρη και να μην δημιουργεί αισθήματα καχυποψίας ανάμεσα στα μέλη. Είναι σημαντικό να αποφεύγονται ανακρίβειες που μπορούν να βλάψουν τη δημοκρατική μας λειτουργία.

Γιάννης Βουλγαράκης
μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου»

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.