18.10.24

«Το πρόβλημα είναι ότι διαρρηγνύεται ο δεσμός στη βάση...»



«Εγώ δεν μπορώ να μπω στη λογική του “δικού μας ΣΥΡΙΖΑ”. Είναι κάτι άλλο από το isyriza. Από εκεί και πέρα, υποχρέωση όλων μας είναι ότι πρέπει να υπάρξει καταλλαγή, πολιτική αντιπαράθεση και συζήτηση. Οι υποψηφιότητες έχουν το αξιακό τους φορτίο», τόνισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή One talk και τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή...

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος σχολίασε και την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή: «Το πρόβλημα είναι ότι διαρρηγνύεται ο δεσμός στη βάση.

Τα μέλη του κόμματος στη βάση, γιατί τα στελέχη έχουν και την πολιτική εμπειρία και τις αντοχές να διαχειριστούν και κρίσεις και αντιπαραθέσεις, τα μέλη του κόμματος στη βάση δεν συνομιλούν μεταξύ τους ή όταν συνομιλούν, μιλούν πολλές φορές με οξύτατους χαρακτηρισμούς και νομίζω αυτό είναι το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα» είπε χαρακτηριστικά ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και στη συνέχεια τόνισε:

«Η επόμενη μέρα αποτελεί καθήκον μας απέναντι στην ιστορία και τον κόσμο μας. Την συναίνεση την δημιουργεί όποιος έχει την ηγεσία. Ας περιμένουμε να δούμε ποιος θα εκλεγεί και τι θα κάνει.

Ο πρόεδρος έχει την ευθύνη να δημιουργήσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης. Να κρατήσει το κόμμα ενωμένο. Αυτή είναι η αγωνία μου, γιατί αυτό είναι προϋπόθεση να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει κυβέρνηση.

Είμαστε στη χειρότερη φάση. Αλλά ένας ΣΥΡΙΖΑ ισχυρός είναι ελπίδα για τις δοκιμαζόμενες κοινωνικές τάξεις και ελπίδα για να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Ξανθόπουλος υπογράμμισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξέπεσε από πρόεδρος μετά την πρόταση μομφής που υιοθέτησε η ΚΕ, η οποία στη συνέχεια λόγω της συμπεριφοράς και των πλημμελειών που επέδειξε, όπως το να βάλει κατά του κόμματος σε σχέση με τη θέση που διεκδικεί, έκρινε ότι δεν έχει τα ουσιαστικά προσόντα και δεν ενέκρινε την υποψηφιότητά του.

Συμπλήρωσε επίσης ότι οι καταστατικές αλλαγές που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πέρασαν πανηγυρικά από την αρμόδια Επιτροπή στην οποία παρουσιάστηκαν δύο ημέρες πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες της ενώ σημείωσε ότι δεν είναι 50 τα μέλη της ΚΕ που πληρώνονται όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, αλλά ελάχιστοι, οπότε είτε είπε ψέματα, είτε είχε λάθος πληροφόρηση, κάτι που δεν δικαιούται ο επίδοξος αρχηγός του κόμματος. Χαρακτήρισε τέλος αδιανόητη την δήλωση του Απόστολου Γκλέτσου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: