16.10.24

Η πρόταση των 87 για «βελούδινη διάσπαση» του ΣΥΡΙΖΑ...



Καλημέρα σας

Στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν από το αδιέξοδο, που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, οι «87» έκαναν κι ένα απονενοημένο διάβημα, πληροφορήθηκα...

Ήταν μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, όπου θα συνεδρίαζε η κεντρική επιτροπή, όταν ο Παυσανίας Παπαγεωργίου συνάντησε τρεις επιτελικούς του κασσελακικού στρατοπέδου.

Τους πρότεινε να τα πούνε στο roof garden – ένα χώρο με θεσπέσια θέα στην Ακρόπολη, ομολογώ.

 Οι «τρεις» – δύο άνδρες και μία γυναίκα – αποδέχθηκαν την πρόσκληση από περιέργεια περισσότερο και ανέβηκαν μαζί του στην κορυφή του κτιρίου στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Και άκουσαν από τον τωρινό εκπρόσωπο τύπου και, κατά τα φαινόμενα, «ειδικό απεσταλμένο» των «87» την πρόταση να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές σε μία… «βελούδινη διάσπαση»!     

Η δήθεν φοβερή ιδέα ήταν να αποχωρήσουν ησύχως από το κόμμα οι κασσελακικοί και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, που προκαλούν φθορά «σε όλους».

Το «κέρδος» κατά τον Παυσανία, θα είναι ότι και οι δύο πλευρές θα αποφύγουν μία σύγκρουση φθοράς. Κάλεσε ουσιαστικά την πλευρά Κασσελάκη να προδώσει τα μέλη και τα στελέχη που στηρίζουν τον Κασσελάκη και να… διευκολύνει τους 87 να κρατήσουν το κόμμα και να γλιτώσουν και το κράξιμο που τρώνε από τη βάση.

Φυσικά η πρόταση αντιμετωπίστηκε με την αναμενόμενη και δικαιολογημένη θυμηδία.

Αλλά και έκπληξη, καθώς τέτοιες προτάσεις δεν μπορεί να λέγονται σοβαρά…

Θα πει κανείς, μα, είναι σοβαρά τα υπόλοιπα που κάνουν οι 87 και οι σύμμαχοί τους, ώστε να περιμένει κανείς κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση; Όχι είναι η απάντηση και κάπως έτσι λήγει το θέμα… 

Κάλχας - Ποντίκι


Δεν υπάρχουν σχόλια: