1.10.24

Τεχεράνη: Το 80% των πυραύλων χτύπησαν στόχο...


Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ την Τετάρτη...
Τα κρατικά ΜΜΕ του Ιράν υποστηρίζουν ότι το 80% των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ έχουν πετύχει τον στόχο τους...

Αυτό μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, προαναγγέλλοντας ότι σύντομα θα υπάρξει και δεύτερο κύμα επιθέσεων.

 
Λήξη συναγερμού «προς το παρόν» λέει ο IDF

Εν μέσω παγκόσμιας ανησυχίας και περίπου μία ώρα μετά την εκτόξευση πολλών πυραύλων οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως οι πολίτες μπορούν να βγουν, πλέον, από τα καταφύγια κάνοντας λόγο για λήξη συναγερμού «προς το παρόν».

Ο εκπρόσωπος του IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα απαντήσει «είμαστε σε υψηλό συναγερμό στην άμυνα και την επίθεση, θα προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ. Αυτή η επίθεση θα έχει επιπτώσεις. Έχουμε αεροσκάφη και θα δράσουμε όταν και όπου επιλέξουμε».

 
Πληροφορίες για πλήγματα σε περιοχές του Ισραήλ

Η ισραηλινή Haaretz, αλλά και αραβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν έχουν χτυπήσει στη Νεγκέβ, την Σαρόν και το κεντρικό Ισραήλ, την ώρα που φαίνεται ότι τα κύματα επιθέσεων ήταν τουλάχιστον δύο.



Αναφορές υπάρχουν και για χτύπημα σε κτίριο στο Τελ Αβίβ, ενώ, νωρίτερα ακούστηκαν εκρήξεις στην πρωτεύουσα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, όπως ανακοινώθηκε, το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδριάζει εκτάκτως για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.


Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ την Τετάρτη

Όπως ανακοινώθηκε αύριο στις 16.30 θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Στο επίκεντρο το σχέδιο εκκένωσης από τον Λίβανο και το Ισραήλ εφόσον απαιτηθεί.

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με ανάρτηση στο Χ αναφέρει ότι μετά «από αίτημα του υπουργού 'Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμε, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία», η ελληνική Πολεμική Αεροπορία «θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: