2.10.24

Νέος πονοκέφαλος στο Μαξίμου: Ερώτηση 8 «γαλάζιων» σε Γεωργιάδη-Κεραμέως..



Δεν… φτάνουν τα δείπνα και τα street party για κοπάσει το κύμα δυσαρέσκειας και κριτικής στο «γαλάζιο» στρατόπεδο...
Μετά τους 11 ήρθαν οι… 8, καθώς τα εσωκομματικά μέτωπα στη Ν.Δ. παραμένουν ανοιχτά. Οκτώ βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν ερώτηση προς τον Άδωνη Γεωργιάδη και τη Νίκη Κεραμέως με θέμα τη φαρμακευτική δαπάνη των συνταξιούχων.

Την ερώτηση υπογράφουν οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γεώργιος Καρασμάνης, Γιάννης Πασχαλίδης και Μίλτος Χρυσομάλλης και ρωτούν τους υπουργούς εάν προτίθενται να επεκτείνουν την απαλλαγή από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι συνταξιούχοι που πληρούν τα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ.

Στο κείμενό τους, μάλιστα, αφήνουν και μια αιχμή περί αντισυνταγματικότητας σημειώνοντας «οι νυν συνταξιούχοι που θα είχαν τις προϋποθέσεις να λάβουν το Ε.Κ.Α.Σ., σύμφωνα με τις τελευταίες ισχύουσες προϋποθέσεις του 2019, βρίσκονται σε δυσμενέστερη κατάσταση σε σχέση με τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ., εφόσον δεν απολαμβάνουν τη δυνατότητα απαλλαγής από τη συμμετοχή στα φάρμακα».

Δεν λείπει, τέλος, και το… καρφάκι προς τον υπουργό Υγείας για τις αυξήσεις στις τιμές φαρμάκων «εκ των οποίων σε περίπου 850 σκευάσματα ευρείας χρήσης αυξάνεται η λιανική τιμή τους, σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις υπέρμετρα», με «το κόστος που θα επιβαρύνει τους πολίτες κρίνεται ως σημαντικό».

Διαβάστε την ερώτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: