19.10.24

Οδηγός σχολικού λεωφορείου ετών... 74 και χωρίς δίπλωμα...



Μπροστά σε έναν οδηγό, όχι με τα μίνιμουμ προσόντα, αλλά ούτε με τα απολύτως απαραίτητα για σχολικό λεωφορείο, βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε τυχαίο έλεγχο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, το πρωί της Παρασκευής... 

Συγκεκριμένα, ο οδηγός του λεωφορείου που εκείνη την ώρα αποβίβαζε δεκάδες παιδιά του δημοτικού σε δημόσιο σχολικό συγκρότημα της περιοχής, είναι 74 ετών, όταν για την εν λόγω θέση - βάσει ΚΟΚ - υπάρχει ηλικιακός περιορισμός.  

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από την Τροχαία, δεν είχε καν επαγγελματικό δίπλωμα για να οδηγεί το σχολικό, ενώ σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν επιτρέπεται να οδηγεί σχολικό λεωφορείο, καθώς αυτοί οι οδηγοί δεν πρέπει να υπερβαίνουν το όριο ηλικίας των 65 ετών.


Ο ηλικιωμένος υποστήριξε στους αστυνομικούς πως ήταν πεπεισμένος ότι μπορούσε να οδηγεί το λεωφορείο και να μεταφέρει τους μαθητές. Οδηγήθηκε στην Τροχαία Θεσσαλονίκης, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: