27.10.24

Νεκρός 21χρονος στις φυλακές Βόλου...


Στάση κρατουμένων μετά το συμβάν...
Όταν οι φύλακες πήγαν στο κελί του, είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του. Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα κελιά τους...
Ένας ακόμη κρατούμενος βρέθηκε νεκρός εντός των ελληνικών σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Ειδικότερα, τη ζωή του έχασε 21χρονος κρατούμενος στις φυλακές Βόλου, το απόγευμα της Παρασκευής, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ένας ήσυχος κρατούμενος που δεν δημιουργούσε φασαρίες. Κάποια στιγμή ανέφερε ότι δεν αισθανόταν καλά και τότε έσπευσαν οι συγκρατούμενοί του να ειδοποιήσουν τους φύλακες. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, όταν πήγαν οι φύλακες στο κελί του 21χρονου, αυτός είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του. Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον οδήγησε στο νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και διαπίστωσαν τον θάνατό του. 



Φωτιά στις φυλακές, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Μετά την εξέλιξη αυτή, δημιουργήθηκε αναταραχή στις φυλακές Βόλου. Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα κελιά τους, με τις φλόγες να επεκτείνονται και σε άλλους χώρους των κτιρίων, του σωφρονιστικού καταστήματος το οποίο βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό του Βόλου.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον έλεγχο της κατάστασης, καθώς και δέκα πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες για την κατάσβεση της φωτιάς.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προς το παρόν δεν υπάρχουν τραυματίες από την εξέγερση των κρατουμένων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικές δυνάμεις έχουν μπει μέσα στα κτίρια για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση και παράλληλα έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας Βόλου για το συμβάν.

→ Η σορός του 21χρονου άνδρα θα υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.