16.9.24

O καιρός της Δευτέρας...



Σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα, ωστόσο πρόσκαιρες τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν σε περιοχές όπως το Ιόνιο, τα βόρεια ηπειρωτικά, η Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου...

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει έως και τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με ανέμους μεταβλητούς στα 3 με 4 μποφόρ και στο Σαρωνικό δυτικούς βορειοδυτικούς που θα φτάνουν έως και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς. Παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη, όπου προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, φτάνοντας τα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

Όσο πλησιάζουμε στην Τρίτη, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγα σύννεφα και ήπιοι καιροί, με τη θερμοκρασία να παραμένει στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις και στα δυτικά από νότιες, φτάνοντας τα 5 μποφόρ.

Αυτή η μετεωρολογική εξέλιξη προμηνύει μια σταδιακή μετάβαση σε πιο φθινοπωρινές συνθήκες, χωρίς, ωστόσο, μεγάλες διαταραχές στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ή απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: