25.9.24

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη Hellenic Train...


... λίγες ώρες πριν την απεργία...
Την κατηγορούν πως επέλεξε τη δικαστική αντιπαράθεση αντί της διαβούλευσης και της συνεννόησης... 
Σκληραίνει η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων και της Hellenic Train, ενώ είναι προγραμματισμένη η απεργιακή κινητοποίηση του προσωπικού, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου...

Όπως καταγγέλλουν τα σωματεία των εργαζομένων, η διοίκηση της εταιρείας επέλεξε την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αντί της διαβούλευσης και της συνεννόησης. Τονίζουν επίσης ότι αυτοί είναι «οι μόνοι που δεν παρανομήσαμε» και «συνεπώς οι αιτιάσεις στο δικόγραφο το οποίο μας κοινοποιήθηκε είναι παράνομες και παράλογες!».

Παράλληλα, δηλώνουν πως «αρνούμαστε να ξαναζήσουμε αντίστοιχη κόλαση με αυτήν της τραγωδίας των Τεμπών», υπογραμμίζοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή για εμάς είναι πάνω από όλους και από όλα!».

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία τρομακτικά περιστατικά [βλ. Αυξάνονται τα τρομολόγια του σιδηροδρόμου] στη σκιά του θανάτου 57 ανθρώπων στα Τέμπη δείχνουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τους τελευταίους αρκετούς μήνες, όσον αφορά τον τομέα της ασφάλειας.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως από την απόφαση της δικαιοσύνης, οι εργαζόμενοι καλούν τα ΜΜΕ, τους πολίτες και το κοινό να δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 8 το πρωί στον σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα και στην ίδια ώρα στον Ε.Σ.Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά της η Hellenic Train εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια της Πέμπτης σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων και των Προαστιακών γραμμών.

Ακολουθούν η ανακοίνωση των εργαζομένων τα δρομολόγια που θα γίνουν με προσωπικό ασφαλείας:

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ
«Η HELLENIC TRAIN ΕΠΙΛΕΞΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ & ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ»
Μόλις χθες το απόγευμα λάβαμε το δικόγραφο της Hellenic train, η διοίκηση της οποίας αποφάσισε να οδηγήσει στην δικαιοσύνη τα σωματεία μας (ΣΕΠ & ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ) για την 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που εξαγγείλαμε από κοινού και με την οποία ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ληφθούν ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ επιβατών και των εργαζομένων!

Το παράδοξο είναι, ότι Διοίκηση και εταιρεία, φρόντισαν από την Δευτέρα να δημοσιοποιήσουν  τις προθέσεις τους ΜΕ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ, πριν ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ στον Ο.ΜΕ.Δ.!

Εμείς, ως συνδικαλιστικές οργανώσεις, παρά την αντίθεσή μας με το νομοθέτη, ο οποίος περιορίζει κατά πολύ την συνδικαλιστική δράση και το μοναδικό όπλο των εργαζομένων που είναι η ΑΠΕΡΓΙΑ, τηρήσαμε κατά γράμμα την εκ του νόμου προβλεπόμενη  διαδικασία, αποστέλλοντας εξώδικο επτά ημέρες πριν από την πραγματοποίηση της κινητοποίησης, συμμετείχαμε στην κλήρωση μεσολαβητή, συμμετείχαμε και δεν αγνοήσαμε, όπως η Hellenic train, τον δημόσιο διάλογο στον Ο.ΜΕ Δ. την Τρίτη 24/9 στις 13.30 μέχρι την ολοκλήρωση του και κατόπιν, αφού η εταιρεία δια του εκπροσώπου της δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί, στείλαμε ως ο νόμος ορίζει το προσωπικό ασφαλείας και Ελάχιστης Εγγυημένης Υπηρεσίας με δικαστικό επιμελητή στην HELLENIC TRAIN!

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν, ότι οι μόνοι που δεν παρανομήσαμε είμαστε εμείς και συνεπώς οι αιτιάσεις στο δικόγραφο το οποίο μας κοινοποιήθηκε είναι παράνομες και παράλογες!

Σε ό,τι αφορά στην καταχρηστικότητα και τις καλές προθέσεις της Διοίκησης για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αφορούν στην ασφαλή λειτουργία της εργασίας μας, στις τριτοκοσμικές συνθήκες των εγκαταστάσεων, στην ασφαλή και ποιοτική μεταφορά των επιβατών η οποία διεξάγεται με λεωφορεία αντί αμαξοστοιχιών λόγω έλλειψης τροχαίου υλικού, έλλειψης ανταλλακτικών και κυρίως εργαζομένων, η απάντηση είναι απλή αλλά και αναγκαία:
"Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις"!!!

Εμείς λοιπόν αρνούμαστε να ξαναζήσουμε αντίστοιχη ΚΟΛΑΣΗ με αυτήν της ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ των Τεμπών. Θα πράξουμε κατά πως ορίζει ο νόμος αλλά και με υπευθυνότητα απέναντι στους επιβάτες-χρήστες του ΤΡΑΙΝΟΥ και απέναντι στους συναδέλφους μας εργαζόμενους!

Η ανθρώπινη ζωή για εμάς είναι πάνω από όλους και από όλα!

Θα δώσουμε την μάχη στην δικαιοσύνη και ελπίζουμε, ότι δεν θα υπάρξει δικαστής που θα αξιολογήσει ορθά τα σοβαρά προβλήματα ως καταχρηστικό δικαίωμα των εργαζομένων, ούτε και την απαξιωτική συμπεριφορά της εταιρείας προς τον νόμο, ως παρανομία των σωματείων!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ Μ.Μ.Ε., ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 08.00 ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟΝ Ε.Σ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ.

ΤΑ ΔΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 
ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: