21.9.24

H Oυκρανία απαγόρευσε το Telegram σε στρατιωτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους ...



Περιορισμοί στη χρήση της εφαρμογής με το επιχείρημα ότι η υπηρεσία πληροφοριών θεωρεί ότι η Ρωσία μπορεί να κατασκοπεύσει τους χρήστες. Όμως, το Telegram απαντά ότι ποτέ δεν αποκάλυψε τα δεδομένα χρηστών ή το περιεχόμενο μηνυμάτων...
Η Ουκρανία απαγόρευσε τη χρήση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram σε συσκευές, που χρησιμοποιούνται από κυβερνητικούς αξιωματούχους, στρατιωτικό προσωπικό και εργαζόμενους σε κρίσιμες θέσεις, επειδή πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να κατασκοπεύσει τόσο τα μηνύματα όσο και τους χρήστες, σύμφωνα με συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας.


Αυτό ανακοίνωσε χθες την επιβολή περιορισμών, καθώς ο επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών GUR της Ουκρανίας, Κ. Μπουντάνοφ, παρουσίασε στο συμβούλιο στοιχεία για την ικανότητα των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών να κατασκοπεύουν την πλατφόρμα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Ωστόσο, ο επικεφαλής του κέντρου του Συμβουλίου Ασφαλείας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης,  Α. Κοβαλένκο, δημοσίευσε στο Telegram ότι οι περιορισμοί ισχύουν μόνο για τις επίσημες συσκευές και όχι για τα προσωπικά τηλέφωνα. 

Το Telegram χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στην Ουκρανία και τη Ρωσία και έχει γίνει μια κρίσιμη πηγή πληροφοριών κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το Telegram εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ποτέ δεν αποκάλυψε τα δεδομένα κανενός ή το περιεχόμενο οποιουδήποτε μηνύματος.


Στο μέτωπο του πολέμου ρωσική επίθεση φέρεται να στοίχισε δύο ζωές και να τραυμάτισε ακόμα δύο ανθρώπους στο χωριό Kivsharivka, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία. Στη νότια περιοχή της Χερσώνας, που ελέγχεται εν μέρει από τις ρωσικές δυνάμεις, μια γυναίκα σκοτώθηκε από βομβαρδισμό σε περιοχή έξω από την κύρια πόλη που ελέγχεται από την Ουκρανία. 

Επίσης, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τρία πλήγματα στο Χάρκοβο χθες, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σύμφωνα με τον δήμαρχος της πόλης. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το ένα χτύπημα, που προκλήθηκε από κατευθυνόμενη βόμβα, έπληξε περιοχή έξω από νοσοκομείο. Ένα δεύτερο έπληξε περιοχή με κατοικίες και η τρίτη έναν ανοιχτό χώρο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: