22.9.24

Ουκρανία και Ρωσία «αντάλλαξαν» δεκάδες drones...



Την 940η μέρα διανύει ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία η άμυνα της οποίας κατέρριψε 71 από το 80 drones στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία. Έξι ακόμη drones χάθηκαν, αφού αδρανοποιήθηκαν από τη χρήση ηλεκτρονικών αντιμέτρων που έκαναν οι Ουκρανοί, ανέφερε η αεροπορία τους...

Η Ρωσία εκτόξευσε επίσης, δύο κατευθυνόμενους πυραύλους από την κατεχόμενη περιοχή του Λουχάνσκ στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, χωρίς να γίνει αναφορά στα αποτελέσματα της επιχειρησιακής χρήσης.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η άμυνα της χώρας κατέρριψε 15 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που είχαν εκτοξευτεί από την Ουκρανία τη νύχτα, με αποστολή να πλήξουν στόχους στη ρωσική επικράτεια. Έξι drones καταρρίφθηκαν πάνω από την Αζοφική Θάλασσα, τέσσερα στου Ροστόφ, ενώ τα υπόλοιπα πάνω από τις περιοχές Κουρσκ, Άστραχαν, Μπιέλγκοροντ και Βορόνεζ.

Χθες έγινε γνωστό ότι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν με τηλεκατευθυνόμενη βόμβα την πόλη του Χάρκιβ, την δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ουκρανίας, το βράδυ, πλήττοντας πολυώροφο κτιριακό συγκρότημα διαμερισμάτων και τραυματίζοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Ιχόρ Τερέχοφ. Νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ολεχ Σινιεχούμποφ έκανε λόγο για δύο ρωσικά πλήγματα κατά της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.