11.9.24

Κι όμως, συμφώνησαν σε όλα...



«Ηταν σαν να έφυγε ένα βάρος...»: με τα λόγια αυτά, εμφανώς ανακουφισμένο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. περιέγραφε στην Εφημερίδα των Συντακτών το κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης της Π.Γ., τα μέλη της οποίας, χωρίς να χάσουν χρόνο, και με συντριπτική πλειοψηφία, αποφάσισαν τα επόμενα βήματα, διεξαγωγής συνεδρίου και εκλογής νέου προέδρου...

Η κομματική κανονικότητα μοιάζει να επέστρεψε στο κτίριο της Κουμουνδούρου, παρά ταύτα οι πάντες (ανα)γνωρίζουν ότι θα πρέπει να αναμένουν τις ανακοινώσεις του απρόβλεπτου παράγοντα, που ακούει στο όνομα «Στέφανος Κασσελάκης».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για συζήτηση σε «πολύ καλό και συντροφικό κλίμα», με πλήρη ομοφωνία, μάλιστα, ως προς το περιεχόμενο της πολιτικής απόφασης. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν αιχμές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: ο Γιάννης Ραγκούσης, επί παραδείγματι, χαρακτήρισε «καταγέλαστα» τα περί πραξικοπήματος που ισχυρίζεται η πλευρά Κασσελάκη. 

Ολες οι διαδικασίες στην Κ.Ε. έγιναν με υποδειγματική τήρηση του καταστατικού και των κανόνων της εσωκομματικής δημοκρατίας, ήταν η θέση του Γ. Ραγκούση, ο οποίος ζήτησε να αποδοκιμαστεί η δήλωση του αποπεμφθέντος προέδρου, ότι στο Ζάππειο έγινε παρέλαση της σημιτικής διαπλοκής.

Στο ΠΑΣΟΚ ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να κάνει κριτική. Δεν μπορεί όμως να υβρίζει τα πεντηκοστά γενέθλια ενός ιστορικού κόμματος και μάλιστα του ΠΑΣΟΚ, με τέτοια προσφορά στον ελληνικό λαό, επισήμανε ο Γ. Ραγκούσης, που ζήτησε, επιπλέον, συγγνώμη από τα μέλη και τα στελέχη του. 

Ενώ για την εσωκομματική διαδικασία, ο πρώην υπουργός διατύπωσε την άποψη ότι τον προσυνεδριακό διάλογο πρέπει να απασχολήσουν τα αίτια της συνεχούς πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πώς μπορεί αυτό να αναστραφεί, επίσης πώς θα ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών που ζητούν συνένωση δυνάμεων και ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου ώστε επάξια να διεκδικηθεί η νίκη απέναντι στη Ν.Δ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: